Els nois i noies esportistes de la Masia reben una xerrada per combatre les violències masclistes

Els nois i noies esportistes de la Masia reben una xerrada per combatre les violències masclistes

La xerrada, en el marc de les accions del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, ha estat dirigida per Carla Vall i Pau Quintana

En el marc de les accions del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Futbol Club Barcelona ha organitzat una xerrada dirigida a joves de la Masia per conscienciar sobre aquesta problemàtica. La sessió ha estat dirigida per Carla Vall, advocada penalista i criminòloga, experta en seguretat pública i en prevenció i abordatge de violències de gènere i contra la infància, juntament amb Pau Quintana, graduat en Educació Social i Coaching Educatiu.

Durant una hora, aquests experts a combatre l’abordatge i prevenció de les violències masclistes han ofert aquesta sessió amb la col·laboració del Departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club a un centenar de joves dins ‘L’Aula de Formació Continuada de La Masia’, projecte que es va posar en marxa la temporada passada i que té com a finalitat reforçar l’acompanyament i formació integral dels esportistes. En aquesta xerrada, Vall i Quintana han ofert als esportistes una visió global sobre les violències masclistes i els han donat eines per entendre les diferents situacions en les quals es poden trobar i poder actuar tant de forma proactiva com reactiva.

Carla Vall ha apuntat que un tant per cent elevat poden ser víctimes de la violència i que “durant la seva vida, més del 50% de les dones patiran algun tipus de violència masclista”. Per aquest motiu, han animat els joves a viure amb atenció i consciència per afrontar aquesta situació, i ha encoratjat a explicar a amistats, familiars i persones de màxima confiança, en cas que es trobin en alguna relació o situació tòxica. També han explicat com s’inicien aquestes situacions, amb controls, aïllaments o xantatges i que a poc a poc poden anar desembocant en episodis més violents. Per sobre de tot, han engrescat a convertir-se en “agents de canvi” fent front als agressors per construir una societat més igualitària i lliure de masclismes, ja que el món que coneixem és transformable.

2022-12-01_XERRADA25NALAMASIA_32

Durant els darrers dies, amb motiu del 25N també es van realitzar diferents iniciatives, com ara la lectura del text en el qual es “denuncien totes les formes de violències masclistes” en la prèvia del partit davant l’Alavés Femenino per part de jugadores del Barça Atlètic Femení i del Cadet B de futbol masculí i també abans del partit del Barça de bàsquet, en jornada d’Eurolliga contra Cazoo Baskonia, amb la lectura del manifest promogut per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física. El pròxim mes de gener també es durà a terme una altra sessió de sensibilització destinada a les persones treballadores del Club.

En aquest sentit, el FC Barcelona mostra de nou el seu posicionament ferm en la lluita contra les violències masclistes. Un compromís que el Club també va voler incorporar als seus Estatuts, en incloure el 23 d’octubre del 2021 un apartat en l’article 4T en què fa un reconeixement en favor dels principis bàsics i elementals dels éssers humans, continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans. Un text que estableix que l’entitat blaugrana "vetllarà per la igualtat de drets i la dignitat de les persones" i en compliment d’aquests objectius, el Club "promourà els valors democràtics de la igualtat i la no discriminació" i "lluitarà per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i de l’esport".

2022-12-01_XERRADA25NALAMASIA_07
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut