Una reforma dels Estatuts encaminada a augmentar la participació dels socis i sòcies en la vida del Club

Una reforma dels Estatuts encaminada a augmentar la participació dels socis i sòcies en la vida del Club

La vicepresidenta Elena Font exposa els trets principals del procés en una sessió informativa en la qual s’han debatut suggeriments proposats pels assistents

La vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, ha presidit la sessió informativa que el Club ha efectuat aquest dimecres a l’Auditori 1899 per debatre amb els socis i sòcies assistents tots aquells aspectes relacionats amb una futura reforma dels Estatuts de l’entitat. La vicepresidenta del Barça ha estat acompanyada pel directiu de l’àrea social, Josep Ignasi Macià, i el membre de la Comissió per la Reforma dels Estatuts, Ramon Estebe.

El mes de maig passat, la Junta Directiva va endegar un procés participatiu de cara a la reforma dels Estatuts, en el qual es va animar els socis i sòcies a presentar propostes que poguessin ser valorades per la Comissió per la Reforma dels Estatuts de cara a una propera modificació de la carta magna.

Segons ha exposat Elena Fort, "aquesta reforma pretén simplificar i fer més entenedors uns Estatuts que es poden considerar massa llargs i feixucs. Tres premisses són les que guien aquesta reforma, i que han de potenciar la participació dels socis: Com ens representem?, quants prenem les decisions?, i com les prenem?".

Potenciar la participació 

L’objectiu de la sessió ha estat la de debatre sobre diferents aspectes que necessiten una revisió de cara a la futura reforma dels Estatuts, amb l’objectiu de potenciar una major participació del col·lectiu social en la vida del Club.

Entre els àmbits que més interès han despertat en les propostes rebudes, sobresurten els temes relacionats amb l’ús de l’abonament amb l’objectiu d’omplir l’Estadi a cada partit; modificacions encaminades a augmentar la participació dels socis i sòcies a les assemblees del Club; propostes orientades a la transparència econòmica i a buscar noves modificacions respecte al mandat de la Junta Directiva, o en la modernització del procés d’avals i signatures en períodes electorals.

Durant tot el procediment efectuat per la Comissió per la Reforma dels Estatuts, el club blaugrana va recollir més de 600 suggeriments, idees o propostes del seu col·lectiu social, que han estat valorades i estudiades per la comissió.

Després de l’exposició d’Elena Fort, s’ha donat la paraula als 120 socis assistents, per conèixer la seva opinió sobre el procés de reforma i debatre nous suggeriments que han anat apareixent a la reunió.

Amb aquesta sessió informativa s’ha fet un nou pas en el procés que manté la Comissió per la Reforma dels Estatuts, per veure la viabilitat de les propostes de ser reflectides en els nous Estatuts.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut