Xavier Budó: “Hem de generar més ingressos per seguir sent competitius”

Xavier Budó: “Hem de generar més ingressos per seguir sent competitius”

El director d’Esports aposta per “optimitzar les despeses” en cadascuna de les seccions i explica els detalls de la creació del nou Centre d’Excel·lència Esportiva

El director d’Esports, Xavier Budó, ha repassat aquest migdia a Barça TV l’actualitat dels esports professionals del Club i ha explicat com el Club té previst planificar els seus recursos. “Totes les seccions del Club han de ser cada vegada més sostenibles. Podem fer-ho de dues maneres: reduint despeses, cosa que ens faria ser menys competitius, o incrementant ingressos”.

Ha seguit així: “Nosaltres el que farem és crear estructures pròpies per generar molts més ingressos i ens donarà un marge més important per seguir sent competitius. A nivell de despesa, l’única cosa que farem és optimitzar la despesa gestionant els contractes o gestionant qualsevol despesa operativa”, ha declarat a Barça TV.


“La Masia és absolutament clau”

En aquest sentit, ha detallat el model esportiu del Club. “Volem recuperar la identitat Barça, preservar la nostra identitat esportiva. Què vol dir això? Que la Masia és absolutament clau. No només en el futbol, també a la resta d’esports. Volem que el percentatge d’esportistes de cada equip formats a casa sigui cada cop més alt”. “Aspirem a tot amb un component molt alt de gent formada aquí”, ha conclòs.

El Centre d’Excel·lència Esportiva, una mirada a llarg termini

En un altre ordre de coses, el director d’Esports Professionals també ha explicat en què consisteix el Centre d’Excel·lència Esportiva, un “projecte innovador” que ja fa un any que està en marxa. Xavier Budó ha afirmat que aquest Centre garantirà que “tots els esportistes accelerin el seu projecte esportiu i personal”, ja que cada atleta “tindrà un pla individual en què no només treballarem la part tecnicotàctica que defineix l’estil Barça, sinó que anirà acompanyat també d’un treball a nivell físic, mental d’acompanyament de mentors, d’anàlisi de dades perquè se li pugui treure el màxim rendiment”.

El projecte, segons Budó, es basa en quatre principis: com és l’esportista, com s’entrena, com viu i el seu entorn. “No només treballem l’entrenament que fa al Club, sinó que tenim un control de tot el que fa”. I en aquest sentit Budó ha explicat que el Centre d’Excel·lència es basa en dotze àrees de rendiment referents a tots aquells aspectes que influeixen en l’esportista i on els professionals de cadascuna d’aquestes àrees aboquen les dades, comparteixen la informació i s’interrelacionen per obtenir el seu màxim rendiment.

El que fa el Centre d’Excel·lència -explica Budó- no es només garantir l’entrenament i la preparació de l’esportista, sinó també saber com és, com gestiona la pressió, quin entorn familiar té i també col·laborar amb les famílies perquè entre tots es pugui ajudar l’esportista.

Per acabar, Budó també ha posat en valor la sostenibilitat de cada secció de manera individual. Com a exemples principals ha posat la secció de bàsquet i el Femení, que han disparat els seus ingressos respecte a la temporada passada. El bàsquet, per exemple, ha incrementat un 52% els seus ingressos en Ticketing i ha gaudit d’un ‘soldout’ d’entrades en un 40% dels partits al Palau.

El Femení, per la seva banda, ha incrementat un 106% els seus ingressos des de la temporada 2021/22, assolint fins a un 300% d’augment en la presència de públic en els seus partits a casa. Cal recordar, entre d’altres, que la temporada passada es van batre dos rècords mundials d’assistència a l’Spotify Camp Nou amb els partits que el Femení va disputar contra el Reial Madrid i el Wolfsburg.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut