Barça – Alavés: Golejada per reforçar el liderat (8-0)

Les blaugranes han sumat els tres punts en un triomf marcat pel retorn de Bruna Vilamala

El Barça ha firmat una nova victòria davant l'Alavés (8-0) després de l’atura de seleccions. Les de Jonantan Giráldez han aconseguit el nou de nou a la lliga abans d’afrontar el compromís europeu al Camp Nou aquest dijous 24 contra el Bayern. Però el triomf no tan sols ha estat marcat per la golejada blaugrana, sens dubte la notícia del partit ha estat el retorn de les blaugranes Laia Codina i Bruna Vilamala. La jove davantera blaugrana, que feia més d’un any que no disputava un partit de futbol, ha pogut jugar els darrers 20 minuts del duel.

Superioritat i golejada blaugrana

El Barça ha saltat a la gespa del Johan Cruyff amb l’objectiu de sumar els tres punts. Les blaugranes no han tardat a amenaçar la porteria contrària. I és que al minut set, després d’un parell d’ocasions, Pina ha obert el marcador amb un xut creuat que ha entrat fregant el pal. Les culers no han abaixat el ritme i dos minuts més tard, Oshoala ha firmat el segon gràcies a una gran passada de Rolfö que la davantera ha rematat amb el cap (2-0).

La primera part ha estat marcada per les constants arribades blaugranes a la porteria visitant, i això ha causat un festival de gols. El tercer l’ha marcat Rölfo en enviar la pilota al fons de la porteria de Patri Larqué després d’una assistència entre línies de Pina (min. 24). Un penal transformat per la mateixa Clàudia Pina ha col·locat el 4-0 abans d’acabar la primera part (min. 37). I per arrodonir la jornada, Mapi León, que disputava el seu partit número 200 amb el Barça, ha marcat el cinquè amb un xut potent des de fora l’àrea (min. 43).

El retorn de Bruna Vilamala

A la represa, el domini blaugrana ha continuat intacte. I encara que el ritme del partit havia baixat, Salma Paralluelo ha volgut seguir amb la festa golejadora. L’extrem esquerre ha firmat el sisè, deu minuts després de l’inici de la segona part, amb un xut des de la frontal de l’àrea.

Al minut 60, Laia Codina, ha tornat a trepitjar la gespa del Johan Cruyff després d’estar sis setmanes de baixa per una lesió a l’espatlla. I al minut 71, s’ha produït el retorn més esperat. Bruna Vilamala ha entrat al terreny de joc després de 392 dies sense poder jugar a causa de la ruptura del lligament creuat. Sens dubte la millor notícia d’aquest partit ha estat el retorn de la jove davantera blaugrana que ha pogut disputar els darrers 20 minuts del duel per anar agafant sensacions per afrontar el que resta de temporada.

El setè gol ha arrbat al marcador dels peus de Crnogorcevic. La jugadora blaugrana s’ha desfet de la marca gràcies a la seva velocitat i s’ha situat dins de l’àrea per acabar enviant la pilota al fons de la porteria (7-0, min. 85) I la cirereta, l'ha posat Geyse que en el temps afegit ha tingut temps de posar el 8-0 en el marcador.

Ara se li gira un nou repte al conjunt que dirigeix Jonatan Giraldez. Té previstos fins a 9 partits, entre Lliga i Champions League, en els pròxims 31 dies. El proper, el dijous 24 de novembre al Camp Nou contra el Bayern Munic (18.45h).

Fitxa del partit

Barça, 8

Deportivo Alavés, 0

Barça: Gemma Font, Paredes, Mapi (Laia Codina, min. 60), Pina (Bruna, min. 71), Marta Torrejón, Patri (Walsh, min.60) , Rolfö (Geyse, min., Paralluelo (Cronogorcevic, min.60), Oshoala, Nuria Rabano, Enegen.

Deportivo Alavés: Patricia Larqué, Elba Vergés, Osinachi Ohale (Sara Carrillo, min. 75), Camila, Gema (Miku, min. 46), Ane Miren (Chamorro, min.62), Marta San Adrián, Carla Armengol (Aby Manou, min.46), Carla Morera, Cristina Auñón, Elene Errsati.(Míriam, min.46).

Gols: 1-0, Pina (min. 7); 2-0, Oshoala (min. 11); 3-0, Rolfö (min. 24), 4-0, Pina (p) (min. 37); 5-0, Mapi (min. 43); 6-0, Paralluelo (min. 57); 7-0 Crnogorcevic (min. 85); 8-0, Geyse (min. 94)

Àrbitres: Raquel Suárez, Lidia Lombardero i Estefanía Benito. Les jugadores blaugrana Mapi León i Rolfö han vist targeta groga. Targeta groga per la jugadora de l'Alavés Marta San Adrián.