Barça - Jaén: Matheus salva un punt (1-1)

Empat al Palau Blaugrana en un matx on els culers han topat constantment amb el mur visitant, però finalment han aconseguit empatar a tres minuts per al final

El Barça ha topat davant un mur gairebé infranquejable. Els culers han empatat davant el Jaén (1-1) en el darrer partit de Lliga abans d'afrontar l'Elit Round de la Champions League. Un duel on tot i la insistència blaugrana en atac, els de Velasco no han pogut perforar la porteria fins als darrers instants per salvar un punt al Palau.

Inici advers

El matx ha començat de manera desfavorable, i als tres minuts de joc, els visitants ja s'avançaven al marcador mitjançant una centrada de Pablo Taborda, en un corner que ha rebotat en Matheus per acabar dins la porteria (0-1, min. 3). El Jaén ha aprofitat els bons minuts inicials per buscar el segon, però s'ha trobat amb un gran Miquel Feixas sota pals, que ha salvat als seus en diferents ocasions.

A poc a poc, el Barça ha anat despertant i les ocasions locals han començat a aparèixer. Però una i altra vegada topaven amb el porter visitant, Espíndola, que ha fet un partit excels. Ferrao i Catela, amb rematada al pal inclosa, han tingut les millors ocasions de la primera part, però el matx ha arribat al descans amb 0-1 en contra i amb el repte de remuntar a la segona meitat.

Ja a la segona meitat, les ocasions seguien caient als dos cantons, però amb Espíndosa i Feixas salvant sota pals. Dyego, Adolfo i Matheus tenien les més clares, però la falta d'encert, sumada a la bona defensa visitant, continuava incomodant molt al Barça sobre la pista. Antonio Pérez i Ferrao provaven sort també de cara a gol, però de nou el porter del Jaén salvava els seus.

Premi a la insistència

Finalment, a falta de tres minuts per al final, Velasco ha decidit situar a Matheus de porter-jugador i així ha arribat el gol. El brasiler, amb una bona rematada, situava l'empat (1-1, min. 37) i deixava tot per decidir. Els darrers minuts han estat frenètics, amb Feixas salvant l'1-2 però amb també grans ocasions de Matheus i Dyego (al pal al darrer minut) per marcar el 2-1.

Tot i els intents, el marcador ja no es tornaria a moure i finalment, 1-1 i repartiment de punts entre Barça i Jaén al Palau Blaugrana. Ara, els barcelonistes aparcaran la Lliga per afrontar l'Elit Round de la Champions League la propera setmana.