Ter Stegen, un porter sense límits

Ter Stegen, un porter sense límits

L'alemany continua batent rècords I es converteix en el primer porter de la història en mantenir la porteria a zero en nou dels onze partits disputats

Marc-André Ter Stegen no té sostre. Després de batre la seva marca d'imbatibilitat en sis partits consecutius i un total de 636 minuts, el porter teutó continua acumulant xifres de rècord. Amb la victòria contra l'Athletic Club en el darrer partit de lliga, el jugador blaugrana s'ha convertit en el primer porter de tota la història en mantenir la porteria imbatuda en nou de les onze jornades disputades.

En el que portem de competició domèstica, Ter Stegen, tan sols ha encaixat quatre gols: un de la Reial Societat (Isak) i tres contra el Reial Madrid (Benzema, Valverde i Rodrigo). En els onze partits jugats, el de Mönchengladbach ha realitzat 23 parades, 17 d'elles de xuts dins de l'àrea.

Xifres similars estan a l'abast de molt pocs professionals. Només tres porters en tot el segle XXI han aconseguit acostar-se als números del porter blaugrana: Jan Oblak, Claudio Bravo i Víctor Valdés. En les temporades 2020/21, 2014/15 i 2011/12 respectivament van aconseguir deixar la porteria a zero en vuit dels onze partits disputats.

Un mur inexpugnable com a local

Marc-André Ter Stegen també ha convertit el Spotify Camp Nou en un fortí. En el que porta de competició domèstica el porter alemany no ha encaixat cap gol en els partits com a local. De les onze jornades disputades, sis s'han disputat al camp blaugrana, i de moment cap jugador ha estat capaç de perforar la porteria culer.

Tan sols tres porters han assolit aquesta xifra durant el segle XXI. El primer establir la marca va ser Roberto Abbondanzieri la temporada 2006/07 amb el Getafe, el següent en igualar-ho fou Víctor Valdés el curs 2011/12 amb el Barça. Aquesta temporada ho ha aconseguit Ter Stegen, xifra que certifica el gran moment de forma que travessa el porter blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut