Barça- Fraikin Granollers: Gran victòria per començar (37-26)

Els homes de Carlos Ortega s’han estrenat en aquesta nova temporada a la Lliga ASOBAL amb un gran triomf en el derbi català

La defensa del títol de la Lliga ASOBAL començava amb un gran partit per als homes de Carlos Ortega. Els blaugranes s’enfrontaven al subcampió de la temporada passada, el BM Fraikin Granollers, en un gran derbi que s’ha viscut al Palau Blaugrana davantla presència de 1.242 aficionats.

Ofrena dels títols i homenatges

Abans de l’inici del partit, la plantilla culer ha ofert els últims títols conquistats per l’equip: la Supercopa catalana i la Champions, a l’afició que ha anat al Palau.

També s’ha homenatjat els cinc jugadors que la temporada passada van ser escollits com els millors en la seva posició. Gonzalo Pérez de Vargas, com a millor porter; Aleix Gómez, com a millor extrem dret; Ludovic Fàbregas, com a millor pivot; Thiagus Petrus, com a millor defensor, i Dika Mem que, a més de ser el millor lateral dret, també ha estat anomenat MVP del curs passat de la Lliga Asobal.

Gran inici blaugrana

Després d’un inici igualat, ràpidament la qualitat dels jugadors del Barça ha sobresortiti, i l’equip de Carlos Ortega s’ha distanciat en el marcador gràcies a un parcial de 4-0 que ha donat tranquil·litat a l’equip.

Els vallesans veien com els blaugranes agafaven avantatge en el marcador i el seu entrenador, Antonio Rama, demanava un temps mort per mirar de frenar el bon moment blaugrana. Tanmateix, l’atac culer ha estat molt encertat i, amb l’ajuda d’un estel·lar Pérez de Vargas, que ha fet grans parades -incloent-hi una gran intervenció en un penal-, han fet acabar la primera meitat amb un gran marcador de 23-12.

Reacció visitant i resposta blaugrana

L’equip visitant ha sortit a la segona part amb la clara intenció de retallar distàncies. Amb una gran agressivitat tant en atac com en defensa, els vallesans han reduït l’avantatge blaugrana en els dos primers parcials fins al +7 amb el que el Barça s’ha vist al minut 10 de la segona meitat.

L'equip culer, però, ha sabut reaccionar, una vegada més, al bon moment visitant, i no ha deixat que el Granollers escurcés  més el seu avantatge. De fet, tornant a imposar la seva superioritat en atac, els blaugranes han restablert l'avantatge d'abans del descans amb +11, amb el qual s'ha acabat el matx (37-26).

Així, els homes de Carlos Ortega han iniciat la defensa del títol de la millor manera, amb una victòria contundent davant d'un rival de gran entitat. L'equip disputarà el pròxim partit dimarts que ve, també al Palau, contra el Bathco BM Torrelavega.

Fitxa del partit

Barça, 37

BM Fraikin Granollers, 26

Barça: Pérez de Vegas (0), Dika Mem (4), Hampus Wanne (4), Blaz Janc (3), Tim N’guessan (2), Aleix Gómez (5), Luis Frade (4) - set inicial –, Carlsbogard (2), Emil Nielsen (0), Aitor Ariño (0), Petrus (0), Artur Parera (2), Langaro (0), Richardson (7), Urdangarín (1).

BM Fraikin Granollers: Da Rosa (0),  Faruk (5), Pol Valera (5), Esteban Salinas (4), Adrià Martínez (3), Joan Amigó (1), Sergi Franco (2) - set inicial – Marc Guardia (0), Torriani (2), Gurri (2), Víctor Romero (0), Oriol Rey (2), De Sande (0), Gerard Domingo (0), Ferran Castillo (0).

Parcials: 4-4, 9-6, 11-7, 16-8, 20-11, 23-12, 25-16, 27-20, 30-21, 33-24, 36-25, 37-26.

Àrbitres: Andreu Marín Lorente i Ignacio García Serradilla