En marxa l’Eurocopa femenina

En marxa l’Eurocopa femenina

Fins a 13 jugadores culers participaran en la cita, que comença aquest dimecres a Anglaterra

Aquest dimecres dia 6 de juliol s'inaugurarà l'Eurocopa femenina d'aquest 2022 a Manchester. Un torneig que viurem ben de prop, ja que comptarà amb la presència de fins a 13 futbolistes blaugranes.

Les participants blaugranes es reparteixen en cinc seleccions: Noruega, que serà representada per Engen i Graham Hansen; Suècia, que comptarà amb la presència de Rölfo; Suïssa, amb Crnogorcevic; l'amfitriona Anglaterra, amb la recent signada Lucy Bronze; i les vuit espanyoles, Paredes, Mariona, Guijarro, Paños, Maria León, Pereira i Pina. Finalment Alexia serà baixa, ja que s'ha conegut que té un trencament del lligament encreuat. La capitana del Barça es va lesionar aquest dimarts a la concentració de la selecció espanyola a Anglaterra, on ja preparava l’imminent Europeu.

El torneig es disputarà íntegrament a Anglaterra i comptarà amb les següents seus: Brighton & Hove Community Stadium (Brighton & Hove), Brentford Community Stadium (Londres), Manchester City Academy Stadium (Manchester), Stadium MK (Milton Keynes), New York Stadium (Rotherham), Bramall Lane (Sheffield), St. Mary's Stadium (Southampton), Old Trafford (Manchester), Leigh Sports Village (Manchester) i Wembley Stadium (Londres).

Old Trafford

A continuació, repassem els primers partits de les blaugrana en aquesta fase de grups:

Anglaterra

El partit inaugural d'aquest torneig es viurà aquest dimecres a les 21.00h (hora de Barcelona), i ja comptarà amb la presència d'una jugadora blaugrana. Es tracta de la recentment fitxada Lucy Bronze que, juntament amb les seves companyes de la selecció anglesa, obrirà el grup A de la competició enfrontant-se a la selecció d’Àustria al mític estadi d'Old Trafford.

La resta de partits de fase de grups de l'amfitriona l'enfrontaran a la Noruega d'Engen i Hansen, l'11 de juliol a les 21.00h (hora de Barcelona) a Brighton, i en l'última jornada d'aquesta primera fase contra Irlanda del Nord, el 15 de juliol a les 21.00h (hora de Barcelona) a Southampton.

Noruega

Ingrid Engen i Caroline Graham Hansen competiran al mateix grup A de l'Anglaterra de Lucy Bronze i debutaran el dijous 7 de juliol contra Irlanda del Nord, a les 21.00h (hora de Barcelona) a Southampton. El segon partit les enfrontarà contra Anglaterra a Brighton, a les 21.00h (hora de Barcelona) l'11 de juliol, i tancaran la fase de grups el divendres dia 15, també a les 21.00h (hora de Barcelona) a Brighton, contra Àustria. 

Espanya

El combinat espanyol debutarà el pròxim 8 de juliol a les 18.00h (hora de Barcelona) a Milton Keynes. Les seleccionades per Jorge Vilda obriran el grup B del torneig enfrontant-se a Finlàndia. El segon matx les enfrontarà amb el combinat que més trofeus d'Eurocopa compta, Alemanya, el 12 de juliol a les 21.00h (hora de Barcelona) al Brentford Community Stadium de Londres. En aquest estadi Espanya també tancarà la fase de grups contra Dinamarca, el 16 de juliol a les 21.00h (hora de Barcelona).

Suïssa

El grup C comptarà amb doble presència blaugrana. La primera a debutar serà la Suïssa de Crnogorcevic, que ho farà el dia 9 de juliol a les 18.00h (hora de Barcelona) a Manchester contra Portugal. En el segon partit s'enfrontarà contra la Suècia de Rölfo, el 13 de juliol a Sheffield a les 18.00h (hora de Barcelona), i tancarà, també a Sheffield, la primera fase enfrontant-se a les vigents campiones, els Països Baixos, a les 18.00h (hora de Barcelona).

Suècia

La selecció sueca, amb presència de Fridolina Rölfo, debutarà a Sheffield contra els Països Baixos, el 9 de juliol a les 21.00h (hora de Barcelona). El segon partit, com ja hem comentat, el disputaran també a Sheffield per enfrontar-se a Suïssa el 13 de juliol, a les 18.00h (hora de Barcelona). Tancarà la primera fase a Manchester enfrontant-se a Portugal el 17 de juliol a les 18.00h (hora de Barcelona).

El grup D, sense representació blaugrana, enfrontarà a les seleccions de Bèlgica, França, Islàndia i Itàlia.

El calendari cap a la final

A partir d’aquí, els quarts de final del torneig començaran a disputar-se el 20 de juliol i s'aniran jugant des d'aquest dia fins al dia 23 de forma consecutiva, amb un partit diari, tots ells a les 21.00h (hora de Barcelona). Brighton, Londres (Brentford Community Stadium), Rotherham i Manchester seran les seus d'aquests partits.

Les semifinals del torneig es jugaran el 26 i 27 de juliol, a les 21.00h (hora de Barcelona). La primera eliminatòria es disputarà a Milton Keynes i l'altra a Sheffield.

Wembley s'omplirà amb motiu del Liverpool FC - FC Barcelona / FA

Per concloure, la gran final que resoldrà el torneig i coronarà a les noves campiones d'Europa es disputarà el dia 31 de juliol, a les 18.00h (hora de Barcelona), a l'estadi de Wembley de Londres. Una gran cloenda en un escenari mític per al barcelonisme. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut