El Girona FC, nou rival per a la temporada 2022/23

El Girona FC, nou rival per a la temporada 2022/23

L’equip gironí ha estat el vencedor del Play-off d’ascens després de ser sisè en lliga regular

El Girona FC serà l'equip que ocupi l'última plaça disponible a Primera Divisió, després d'imposar-se aquest diumenge al Tenerife a l'Heliodoro Rodríguez López, en la final del play-off d'ascens. Els gironins han tancat de la millor manera una temporada que va començar de forma convulsa i retornen així a la màxima categoria del futbol espanyol només tres temporades després del seu descens.

La gesta de l'equip del nord de Catalunya ha arribat de la mà de l'entrenador Miguel Ángel Sánchez Muñoz "Míchel" que ja ha aconseguit l'ascens a la màxima categoria amb tres equips diferents, el Rayo Vallecano la temporada 2017/18, l'Osca a la temporada 2019/20 i ara el Girona aquesta temporada 2021/22.

La temporada de l'equip gironí s'ha caracteritzat pel bon joc sobre la gespa i la fortalesa a les àrees. Cristhian Stuani, als seus 35 anys, ha estat, una temporada més, el màxim golejador de l'equip gironí anotant fins a 24 dianes (22 en lliga regular i 2 a la promoció d'ascens). Però l'equip de Míchel ha pivotat en més enllà del seu golejador i també han destacat jugadors creatius com Álex Baena, Pol Lozano o Aleix Garcia a la sala de màquines dels blanc-i-vermells, o l'exblaugrana Arnau Martínez a la banda dreta.

Els homes de Míchel han aconseguit l'ascens després de lluitar fins a l'última jornada per l'última posició d'accés a la promoció d'ascens, que suposa una série de desavantatges sobre els rivals durant el play-off. A la promoció els gironins han superat al tercer classificat, l'Eibar, remuntant l'eliminatòria, a les semifinals, i al Tenerife a la final. Els gironins retornen després de quedar-se a les portes de l'ascens en les dues anteriors temporades, en què van veure com queien a l'últim instant contra l'Elx la temporada 19/20 i el Rayo Vallecano la temporada 2020/21.

Precedents

Serà la tercera temporada dels de Montilivi a la Primera Divisió en la seva història. Només es computen 4 enfrontaments entre el Barça i els gironins, que, fins ara, no han estat capaços de vèncer a l'equip culer. 3 victòries blaugranes i un empat són el balanç entre tots dos equips catalans. L'últim enfrontament es va dur a terme a la 21a jornada de campionat de la temporada 2018/19 a Montilivi, i va acabar amb victòria culer per 0-2 amb Nelson Semedo i Lionel Messi com a golejadors.

Busi

La mateixa temporada, la 2018/19, en el partit al Camp Nou, el Girona va treure el seu resultat més positiu a Primera davant dels blaugranes. Va ser un enfrontament que va finalitzar amb 2-2 al marcador i en què Messi, una vegada més, i Gerard Piqué van ser els golejadors culers, mentre que Stuani, per doble ocasió, va ser l'heroi gironí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut