Barça - Reus Deportiu: S'escapa la final de l'OK Lliga (3-4)

Barça - Reus Deportiu: S'escapa la final de l'OK Lliga (3-4)

El contraposat encert en les faltes directes i la mala fortuna, dos ferros i un gol en pròpia porta, han evitat la classificació culer

No ha pogut ser. El Barça ha caigut derrotat en el cinquè partit de semifinals davant el Reus (3-4) i, d'aquesta manera, no s'ha classificat per a la final de l'OK Lliga. En el darrer matx de la temporada 2021/22, els blaugranes han acusat la falta d'efectivitat en bola aturada, que sí que ha tingut l'elenc roig-i-negre, i la mala fortuna. La màgia de Pau Bargalló tampoc ha estat suficient per assolir el pas a la final. 


Amb ritme i equilibri. Així s'ha presentat el cinquè Clàssic de les semifinals entre blaugranes i roig-i-negres. En les primeres patinades sobre un sonor Palau, les defenses han tapat les escletxes als atacs. En conseqüència, Aitor Egurrola i Càndid Ballart han viscut en la comoditat. Ara bé, en les esporàdiques aparicions han mantingut la quietud en l'electrònic. Un estat de letargia que ha contrarestat amb l'activitat de Barça i Reus. 

Empat en un context de poques ocasions

Les escasses oportunitats per trencar el 0-0 han continuat monopolitzant la tendència del matx. El matx ha avançat com si es tractés d'una partida d'escacs, on Marc Julià, amb una falta directa, ha estat el primer a moure el marcador. Un cop que els d'Edu Castro s'han intentat pal·liar ràpidament. Aturats per la rereguarda reusenca i per les extremitats de l'1 rival. Incapaç d'aturar la qualitat infinita de Pau Bargalló. El ha construït individualment l'empat. Recuperació, conducció i definició estel·lar. 

Els culers, amb la batuta del partit

Aquest 1-1 ha donat embranzida el Barça, que s'ha desmarcat de la tendència de poques ocasions. Amb un Reus concentrat en defensar i incapaç d'alterar les estadístiques ofensives, Matias Pascual ha enviat una bola al ferro. Sens dubte, que després que l'elenc del Baix Camp s'avancés, els culers han concentrat el domini i les aproximacions. Una calenta primera meitat ha conclòs amb una falta directa malbaratada per Bargalló. La gran figura de Càndid Ballart ha tancat el primer període i ha obert el segon, amb quatre intervencions seguides. 

Pau Bargalló, geni i figura

De nou, la vareta del s'ha escapat del mur del porter del Reus. Ha firmat una assistència magnífica perquè Ignacio Alabart certifiqués la remuntada en els primers compassos de la segona meitat. Una alegria efímera, ja que els visitants s'han associat amb la mala fortuna de Matias Pascual per situar l'empat. Una igualada poc esperada quan el Barça dominava i que ha diluït el discurs autoritari dels barcelonistes. 

Anada i vinguda d'emocions

El context d'igualtat ha tornat a desaparèixer per una nova genialitat de Pau Bargalló. El 3-2 s'ha dibuixat amb el 3 assistent i el 8 golejador, aixecant i picant, de protagonistes. De nou, però, ha estat una celebració curta. Perquè aquest Clàssic ha exemplificat una muntanya russa. Marc Julià, altre cop de falta directa, ha apuntat l'empat. Una vegada més ha quedat clar que en aquest Barça-Reus l'efectivitat en la bota aturada ha estat dels visitants, ja que João n'ha desaprofitada una altra a cinc minuts de la conclusió i Marc Julià n'ha transformat una altra; el 3-4 definitiu. 

En uns moments finals frenètics, el Barça s'ha topat amb una bola al ferro i amb la immensitat de Càndid Ballart. La figura del porter-jugador barcelonista a la desesperada tampoc ha evitat la desfeta blaugrana. D'aquesta manera, els d'Edu Castro no s'han pogut classificar per a la final de l'OK Lliga i han posat el punt final al curs 2021/22. 

L'adéu a una llegenda

A més, aquest matx va suposar també l'adéu d'Aitor Egurrola. L'històric porter posa punt i final a la seva trajectòria al FC Barcelona amb un total de 78 títols durant els 27 anys defensant els colors blaugrana. La llegenda culer penja els patins després de 24 temporades al primer equip, del qual era capità des del 2012. A més, també va ser el darrer partit de Nil Roca com a barcelonista.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 3
Reus Deportiu, 4

Barça: Aitor Egurrola, Matias Pascual, Helder Nunes, Pau Bargalló i João Rodrigues -cinc inicial- Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Nil Roca, Sergi Panadero i Sergi Llorca
Reus Deportiu: Càndid Ballart, Diego Rojas, Sergi Aragonès, Francesco Compagno i Marc Julià -cinc inicial- Ferran Giménez, David Gelmà i Joan Salvat

Gols: 0-1, Marc Julià (falta directa) (min. 16); 1-1, Pau Bargalló (min. 21); 2-1, Ignacio Alabart (min. 28); 2-2, Matias Pascual (pròpia porta) (min. 30); 3-2, Pau Bargalló (min. 34); 3-3, Marc Julià (falta directa) (min. 34); 3-4, Marc Julià (falta directa) (min. 45)

Àrbitres: Ruben Fernández i Daniel Villar. Han amonestat amb targeta blava Matias Pascual (min. 16) i João Rodrigues (min. 34) i el visitant Marc Julià (min. 37). Faltes: 11-13

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut