Escollits per sorteig els 3.437 socis i sòcies que seran compromissaris les dues properes temporades

Escollits per sorteig els 3.437 socis i sòcies que seran compromissaris les dues properes temporades

Aquest divendres s’ha celebrat l’elecció dels representants del col·lectiu social que tindran vot a les Assemblees Generals del Club que se celebrin durant els exercicis 2022/23 i 2023/24

Aquest divendres 3 de juny s’ha procedit a fer el sorteig dels socis i sòcies compromissaris del FC Barcelona que tindran vot a les Assemblees Generals del Club, tant ordinàries com extraordinàries, per a les temporades 2022/23 i 2023/24.  L'acte, que ha tingut lloc a la Sala de Premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou, ha comptat amb la presència del directiu responsable de l’Àrea Social, Josep Ignasi Macià, i del secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells; acompanyats pel síndic dels socis, Joan Manuel Trayter; el notari Gerardo Conesa, que ha estat qui n’ha donat fe; i Josep Maria Oller i Sala, catedràtic del Departament d’Estadística de la Universitat de Barcelona.

Mitjançant un procés informàtic s’han extret un total de 6.874 números, entre els 103.247 socis i sòcies que compleixen els requeriments per ser elegibles. Els primers 3.437 seran els designats compromissaris a partir del pròxim 1 de juliol fins al 30 de juny del 2024 i la resta seran els suplents. 

Cal recordar que en la propera assemblea telemàtica que se celebrarà el 16 de juny, encara seran vigents els actuals socis i sòcies compromissaris, que deixaran de tenir aquesta condició el proper 30 de juny.

Segons els Estatuts del FC Barcelona, una representació del 2,5% dels socis i sòcies del Club han de ser escollits compromissaris per sorteig, sempre que compleixin les condicions de ser major d’edat, tenir una antiguitat de soci de com a mínim 5 anys i no tenir suspesa la condició de soci. Amb un cens total de 137.468 socis a 30 de juny de l’any passat, un total de 103.247 compleixen aquests requisits i són els que han entrat al sorteig d’avui per escollir els 3.437 nous compromissaris per a les properes dues temporades.

Configuració de l’Assemblea

Aquest sorteig de compromissaris és un dels fets diferencials del FC Barcelona i mostra el sentit democràtic del funcionament de l’Entitat. Un cop efectuat el sorteig, es dona l’oportunitat als socis i sòcies escollits que no puguin o no vulguin exercir de compromissaris de deixar la seva plaça als socis i sòcies suplents que ho desitgin, amb l’objectiu de buscar sempre la màxima participació a les Assemblees del Club. Per això, s’ha previst un nombre igual de compromissaris i compromissàries suplents per substituir, per ordre de sorteig, aquells que renunciïn a la seva condició de compromissaris.

De cara als pròxims dos anys, l’Assemblea del FC Barcelona estarà configurada de la manera següent: els 3.437 socis i sòcies designats pel sorteig d’aquest divendres; els mil socis més antics de l’Entitat que formen el Senat; els membres de la Junta Directiva; els expresidents del Club; els membres de les Comissions Estatutàries i, finalment, els presidents de Federacions Territorials de Penyes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut