Xerrada de Pau Ribes a La Masia

Xerrada de Pau Ribes a La Masia

El nedador artístic, medallista europeu en modalitat de duet mixt, va parlar amb els i les residents sobre la diversitat en l’esport i el bullying

En el marc del programa de l’Aula de Formació Continuada de La Masia, aquest dimecres Pau Ribes va oferir una xerrada als i les residents per parlar sobre la diversitat en l’esport i el bullying. El nedador artístic, que va ser medallista de plata en l’últim Europeu en modalitat de duet mixt amb la seva companya Emma Garcia, va parlar sobre el procés que ha viscut en el seu esport des que va començar a practicar-lo amb 7 anys.

A l’auditori de La Masia, Pau Ribes va estar acompanyat de tot l’equip nacional de natació artística i la seleccionadora de modalitat mixta, Anna Vega. El nedador va explicar les dificultats que s’ha trobat sempre per poder competir en un esport entès per a noies. “Al principi podia competir en l’àmbit català, però a nivell estatal no podia fer-ho pel simple fet de ser un noi”, va afirmar.

El fet de practicar un esport tradicionalment pensat com a femení va suposar a Pau Ribes viure episodis de bullying durant les etapes de formació. “Sempre estava amb les noies, compartíem espais amb altres disciplines, i això em feia diferent”, va explicar. “En l’àmbit familiar sempre m’he sentit recolzat, però en l’esportiu he patit episodis molt desagradables”, va afegir.

Un camí difícil per a la natació artística masculina

Pau Ribes va ser un pioner en la natació sincronitzada masculina, i va obrir el camí per a que els nois puguin practicar aquest esport amb normalitat. Gràcies a aquesta feina, actualment hi ha uns 35 nens federats, tot i que encara queda molt camí per recórrer, per tombar barreres i per trencar tabús.

Les seves companyes i la seleccionadora del combinat espanyol van explicar també com es va adaptar l’equip al fet d’entrenar amb nois. I és que, a més de Pau Ribes, a l’auditori de La Masia també hi era el Fernando Díaz, un altre nedador que ja ha pogut competir en modalitat individual masculina.

“Heu d’entendre que cada persona és d’una manera i té unes necessitats diferents; el més important és saber empatitzar amb l’altre, saber posar-te en la pell d’algú”, va sentenciar Pau Ribes davant dels residents que van assistir a la xerrada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut