El FC Barcelona celebra el Mes  Europeu de la Diversitat aquest maig

El FC Barcelona celebra el Mes Europeu de la Diversitat aquest maig

Impulsades per l’àrea de Diversitat i Inclusió, el Club organitza diferents activitats amb la voluntat de sensibilitzar la societat, potenciar espais de reflexió i construir un Barça més divers

Maig és el Mes Europeu de la Diversitat i el FC Barcelona ho celebra a través de múltiples activitats, impulsades des de l’àrea de Diversitat i Inclusió, que reafirmen un compromís de conscienciació social i de construir un club divers, promovent la comunicació inclusiva, reconeixent la diversitat en tots els seus àmbits (gènere, orientació sexual, diversitat funcional i cultural) i responent davant les conductes discriminatòries. Per tot plegat, durant aquest mes de maig, que comença diumenge, es realitzaran un seguit de tallers, xerrades i esdeveniments esportius de caire inclusiu, tant d’àmbit públic com intern, amb l’objectiu de potenciar espais de reflexió per sensibilitzar i conscienciar la societat i promoure la diversitat a l’Entitat.

Xerrades sobre esport i persones LGTBI+

A l’Auditori de la Masia, Joan Miró, president de Panteres Grogues, oferirà diferents xerrades al llarg del mes de maig sobre l’esport i les persones LGTBI+ als membres dels staffs tècnics formatius de les seccions d’handbol, bàsquet, hoquei patins i futbol sala, així com a les persones que són tutores i educadores de la Masia. Les xerrades també s’inclouen en el marc de la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que se celebra el 17 de maig,  i pretenen oferir una visió global del col·lectiu, donar eines a l’staff tècnic formatiu per tal d’entendre les diferents situacions en les quals es poden trobar i poder actuar tant de manera proactiva com reactiva aprofitant l’expertesa en el món de l’esport i el col·lectiu de Panteres Grogues.

Aquestes xerrades de Panteres Grogues són fruit del conveni de col·laboració que el Club va signar amb aquesta associació esportiva el 18 de febrer passat, en el marc del Dia Internacional de la Lluita contra la LGTBI-fòbia en l’Esport, per lluitar contra l’homofòbia i la discriminació per raons d’orientació sexual en l’esport i en la societat, tal com recull la recent modificació estatutària del Club.

Guia per a unes comunicacions inclusives i no sexistes

A nivell intern, s’ha creat un Grup de Treball de Diversitat i Inclusió (GDI) format per persones treballadores del Club de totes les àrees per tal d’aconseguir una diversitat i inclusió sustentades en accions concretes. En aquest sentit, el  FC Barcelona i la Fundació Barça han elaborat una ‘Guia de Comunicació Inclusiva i no sexista’ i al llarg del mes de maig les persones treballadores del Club tindran l’oportunitat de participar en un taller que els permetrà conèixer de primera mà aquesta eina que els ajudarà a aplicar la perspectiva de gènere i inclusió en les comunicacions, tant internes com externes (socis i sòcies, fans, mitjans de comunicació, comunitat digital, etc.).

Xerrada de diversitat cultural a la Masia

Per altra banda, l’Aula de Formació Continuada La Masia, ha organitzat el 12 de maig per als nois i noies residents una xerrada que sota el títol L’esport com a mitjà per a la integració social oferirà l’escriptor camerunès Roland Fosso, especialista en temes d’immigració, solidaritat i desenvolupament, amb la col·laboració de la Fundació privada El Putxet. La trobada comptarà també amb la participació del voluntari del Casal dels infants del Raval, el malià Tchacka Doumbia, i tindrà com a moderador el periodista Lu Martín.

La Fundació Barça juga per la diversitat funcional

L’equip Fundació Barça Genuine, format per persones amb diversitat funcional, també serà protagonista d’aquest Mes de la Diversitat blaugrana: diumenge 8 de maig, a les 11 hores, jugarà el seu primer partit internacional contra el Seignosse Capbreton Soustons francès, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i el cap de setmana del 13, 14 i 15 de maig viatjarà a Màlaga per disputar la segona fase de LaLiga Genuine Santander, després d’haver guanyat els tres primers partits de la competició.

La Fundació Barça també participarà d’aquest mes de maig amb el seu projecte d’inclusió social al Japó, finançat per l’empresa Konami, i donarà suport a diferents organitzacions i entitats socials i esportives japoneses per ajudar a crear una societat més igualitària i inclusiva, utilitzant l’esport com a instrument d’inclusió de persones amb diversitat funcional.

A més, el 31 de maig, la Fundació ha organitzat una jornada d'intercanvi amb jugadors de la secció d’hoquei patins blaugrana que participaran al projecte Diversitat Les Corts, que dona accés a l’esport a infants i joves amb diversitat funcional.

Així mateix, durant tot el mes de maig es durà a terme una campanya a xarxes socials, on a través de petites capsules formatives es donarà informació i consells sobre com fer esport inclusiu, des de l’experiència adquirida en els diferents projectes que ha portat a terme la Fundació FC Barcelona.

Conveni amb Apropa Cultura per fer accessible la cultura

El Club, a través del Museu del Barça, també signarà durant el mes de maig un conveni amb Apropa Cultura, una xarxa inclusiva de programadors culturals que s'uneixen per facilitar l'accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat a través de les entitats socials. Mitjançant aquesta col·laboració es facilitarà  la visita al Museu a col·lectius en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional, i també es formarà al personal del museu en matèria d’accessibilitat i diversitat.

Per últim, a nivell esportiu, aquest mes de maig també serà important per a l’UNES Barça, l’equip de bàsquet en cadira de rodes del Club, que esta lluitant per estar present a la promoció per pujar a Divisió d'Honor.

Declaració d’Elena Fort, vicepresidenta Àrea Institucional FC Barcelona

“Des del FC Barcelona treballem dia a dia per construir un Club més inclusiu i divers que ens permeti estar més a prop dels nostres socis i sòcies, i fans d’arreu del món. En aquest context, ens hem volgut sumar al Mes Europeu de la Diversitat impulsat per la Comissió Europea, per celebrar aquesta feina i donar visibilitat a la importància de construir una societat més justa i igualitària per a totes les persones. Així mateix, ens enorgulleix poder començar a materialitzar, dins les accions plantejades per a aquest mes de maig, el conveni signat recentment amb Panteres Grogues, a través de tallers dirigits al personal tècnic, formador i educador del Club perquè comptin amb les eines necessàries per realitzar la seva tasca posant en valor les diferències de cada individu”.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut