Barça - Granollers: Reis de la Copa! (30-26)

Després d'anar al descans per sota en el marcador, els blaugranes han firmat un gran segon temps per donar la volta al resultat i proclamar-se campions de la Copa del Rei

La Copa del Rei, una vegada més, s'ha tenyit de blaugrana. A la final catalana vivida al pavelló Fernando Argüelles, el Granollers ha aprofitat el poc encert blaugrana i s'ha posat per davant amb una gran primera part, però el Barça no s'ha posat nerviós i ha pogut capgirar el marcador al segon temps per aixecar la novena Copa del Rei consecutiva.

Primera part per oblidar

Volia el Barça seguir l'estela de la final de la Minicopa, on els blaugranes han passat per sobre del Granollers per aixecar el trofeu, però aviat ha vist que seria una tarda complicada. Sostenia N'Guessan els vigents campions als compassos inicials, però la realitat era una altra: no s'ha trobat còmode en cap moment el Barça durant el transcurs del primer període. Sense trobar vies d'atac còmodes, el Barça ha vist com el Granollers aprofitava les errades i la incomoditat blaugrana per anar esgarrapant gols i per comandar la final des de la superioritat al marcador.

Amb transicions ràpides, gran efectivitat ofensiva i un Rangel Luan crescut sota pals, el Granollers ha anat creient a mesura que han passat els minuts i ha aconseguit una renda màxima a la vora del descans, al que s'ha arribat amb un perillós resultat de 11 a 15. Tocaria remuntar a la segona part.

Remuntada al segon temps

Ha sortit el Barça a disputar el segon temps sobre el parquet del Francisco Argüelles amb una energia diferent. Minut a minut, atac rere atac, el Barça ha anat imposant la seva llei como una gota malaya. AMb Petrus i ALi Zein apuntalant la defensa blaugrana, el conjunt de Carlos Ortega s'ha protegit darrere i ha crescut en el partit per donar la volta al resultat en el primer quart d'hora de la segona part.

Un parcial d'11-2 després del descans ha deixat molt tocat a un Granollers cansat i que no ha tirat mai la tovallola, però les seves esbranzides finals no han estat suficients per fer-li sombra a un Barça que ha aconseguit un nou títol, el tercer de la temporada després de vèncer també en les dues Supercopes.

Al final, N'Guessan ha estat el jugador decisiu i ha rebut el premi al Millor Jugador d'un partit en que el Barça ha sapigut patir i esperar la seva oportunitat. Amb aquest nou trofeu, el Barça allarga la seva hegemonia i suma ja nou Copes del Rei consecutives. Es diu ràpid ...

Barça, 30

Fraikin Granollers, 26

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (p.), Thiagus Petrus (2), Ludovic Fàbregas, Dika Mem (2), Timothey N'Guessan (8), Aleix Gómez (7), Ángel Fernández (2) -set inicial-, Luka Cindric (4), Blaz Janc, Haniel Langaro (1), Yussef Benali (2), Domen Makuc, Ali Zein i Melvyn Richardson.

Fraikin Granollers: Rangel Luan (p.). Pol Valera (7), Esteban Salinas (6), Antonio García (4), Chema Márquez (8), Sergi Franco, Adrià Martínez (1) -set inicial-, Oriol Rey, Joan Amigó, Jan Gurri i Edgar Pérez.

Àrbitres: Andreu Marin, Ignacio García

Parcials: 1-2, 3-4, 7-7, 9-10, 10-12, 11-15 (descans), 15-17, 17-18, 21-18, 23-19, 26-23, 30-26 (final).