Barça - Anaitasuna: A les semifinals! (35-32)

El conjunt blaugrana ha tancat els quarts de la Copa del Rei amb un intens partit davant l'Anaitasuna i ja és a les semifinals, on es veurà les cares amb el Frigoríficos Morrazo

El Barça, com no podia ser d'altra manera, ja és a les semifinals de la Copa del Rei d'handbol. En un partit en el que sempre ha anat per davant però en el que no s'ha pogut escapar en cap moment de manera definitiva, el conjunt de Carlos Ortega ha hagut de saber patir davant un combatiu Anaitasuna però s'ha pogut classificar per la següent ronda de la Copa del Rei, de la qual defensa corona i reinat: el títol no s'escapa des de fa vuit edicions.

Gonzalo i Cindric, claus

Amb Aleix Gómez comandant el Barça en atac i anotant els tres primers gols blaugranes del partit, el conjunt de Carlos Ortega no ha pogut aprofitar la superioritat numèrica per escapar-se als compassos inicials i s'han trobat amb un rival combatiu i disposat a donar molta guerra.

S'encomanava el Barça a atacs ràpids i al seu tradicional ritme infernal i es trobava amb un Anaitasuna molt seriós i optava per deixar la porteria buida quan li arribava el torn d'atacar. El Barça, sempre per davant, no ha pogut ampliar la seva avantatge fins ja gairebé al final de la primera part, i ho ha fet gràcies a dos protagonistes, un a cada àrea: Gonzalo Pérez de Vargas i Luka Cindric.

El porter del Barça, sempre decisiu, ha baixat la persiana en tres atacs consecutius del conjunt navarrès, que no podia perforar la porteria blaugrana. A l'altra àrea, el croat s'encarregava de castigar la defensa rival amb jugades i llançaments imparables, sent clau per augmentar una diferència que al descans era de quatre gols (19-15).

L'Anaitasuna no es rendeix

Semblava que el partit agafava un rumb molt favorable als interessos blaugranes, que als primers parcials del segon temps ha aconseguit posar més terra de per mig i s'han acomodat als cinc/sis gols de diferència. Tot i això, l'Anaitasuna no ha perdut la cara al partit en cap moment i ha seguit amb la seva estratègia, lluitant per retallar diferències i sense donar respir a un conjunt blaugrana que s'ha relaxat abans d'hora.

Ho ha aprofitat el conjunt pamplonès, que a menys de cinc minuts pel final del matx s'ha situat només a dos gols de diferència i amb la posessió de la pilota. Allà, una vegada més, han aparegut els homes claus de la tarda. Primer Gonzalo Pérez de Vargas ha evitat que la diferència es retallés a només un gol amb una bona aturada; instants després, Luka Cindric, MVP del partit, s'ha creuat el Fernando Argüelles per anotar la seva desena diana i calmar els ànims.

Finalment, el 35-32 del marcador permet al Barça classificar-se per unes semifinals que es disputaran aquest dissabte a les 19h i que tindran al Frigoríficos Morrazo com a rival després que el conjunt gallec hagi superat a l'Ademar de León amb un gol decisiu a l'últim segon del partit.

Barça, 35

Helvetia Anaitasuna, 32

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (p.), Thiagus Petrus, Ludovic Fàbregas (3), Dika Mem (5), Haniel Langaro, Aleix Gómez (8), Aitor Ariño -set inicial-, Luka Cindric (11), Timothey N'Guessan (2), Yussef Benali (1), Blaz Janc (1), Melvyn Richardson(3), Ángel Fernández (1), Ali Zein i Domen Makuc.

Helvetia Anaitasuna: Juan Manuel Bar (p.), Ander Izquierdo (4), Antonio Bazán (4), Arthur Pereira (5), Álvaro Gastón (3), Juan del Arco (2), Carlos Chocarro (5) -set inicial-, Marcos Cancio (p.s.), Héctor González, Iban Meoki (1), Xabier Etxeberria (3), Edu Fernández (4), Aitor García, Aitor Albizu, Mikel Redondo (1) i Pavel Bulkin.

Àrbitres: Víctor Rollán i Luis Colmenero

Parcials: 4-3, 8-6, 10-8, 13-11, 17-12, 19-15 (descans), 21-17, 26-20, 29-24, 32-27, 33-29, 35-32 (final).