La Biblioteca Miquel Llongueras dedica un fons documental al Barça

La Biblioteca Miquel Llongueras dedica un fons documental al Barça

Aquest centre públic del districte de les Corts, ubicat al costat del Camp Nou, estrena un nou espai que recollirà obres vinculades amb les seccions, els esportistes i la història del Club

Aquest dilluns s’ha inaugurat el Centre d’Interès FC Barcelona de la Biblioteca Miquel Llongueras del districte de les Corts de Barcelona. Un nou espai que acull publicacions vinculades al Barça i que està dirigit als aficionats, seguidors o estudiosos del Club, així com al públic en general que gaudeix de l’esport i dels valors que aquest en desprèn.

L’acte de presentació d’aquest nou fons s’ha celebrat a la biblioteca, ubicada a pocs metres del Camp Nou, i ha comptat amb la presència d’Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona, i de Joan Ramon Riera Alemany, regidor del districte de les Corts, entre altres representants institucionals. Fort també ha fet entrega als responsables del centre d’un exemplar de Barça femení, història des dels orígens fins al triplet, una obra de l’historiador Manuel Tomàs, de recent publicació, que repassa la història de l’equip de futbol femení del Club, des de les seves primeres passes als anys 70 fins al memorable triumvirat de títols de la temporada passada. Tomàs també ha participat en l’acte, acompanyat de dues de les jugadores pioneres del Barça femení, Lolita Ortiz i Carme Nieto.

Conveni marc entre el Club i Biblioteques de Barcelona

Els volums que s’hi poden trobar en aquest espai comprenen temàtiques diverses, sempre relacionades amb les seccions esportives del FC Barcelona, amb biografies d’esportistes que han passat per l’Entitat o altres personalitats rellevants, amb la història, amb aspectes sociopolítics, etc. El fons abasta un ampli ventall cronològic que inclou informació des dels orígens del Club fins a l'actualitat.

mini_BibliotecaLesCorts-020

El fons especial  també està format per obres de temàtica general al voltant de la psicologia de l'esport, la nutrició, la fisioteràpia i la medicina esportiva, així com per textos més específics sobre diversos esports, formin part o no del FC Barcelona, com l’handbol, el bàsquet, el voleibol, el tennis, el ciclisme o el patinatge, entre molts altres.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al conveni signat l’any 2020 entre el FC Barcelona i Biblioteques de Barcelona que té com a objectiu promocionar i difondre la lectura i l’esport a través de diferents accions i iniciatives com la inaugurada aquest dilluns.

La Biblioteca Miquel Llongueras es va inaugurar l'any 2000 en un edifici de nova construcció situat a la cantonada entre la travessera de les Corts i Riera Blanca i recull el seu nom de Miquel Llongueras , antic regidor del districte de les Corts, que durant el seu mandat va estar molt vinculat al foment de la cultura al districte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut