Barça – Cosuur Real Betis: Tarda rodona al Palau Blaugrana (83-63)
Ofert per

Els homes de Sarunas Jasikevicius han aconseguit un contundent triomf en un partit que han dominat des del primer minut

Victòria incontestable del Barça de Bàsquet. Els blaugranes han saltat al parquet del Palau decidits a oblidar la darrera derrota a l’Eurolliga i ho han fet de la millor manera possible gràcies a un triomf en un duel que ha deixat sensacions molt positives per als blaugranes tant en àtac com en defensa (83-63). Brandon Davies, amb 16 punts i una valoració de 21 ha estat escollit com a millor jugador del partit. Els de Saras posaran la cirereta final a aquest gran dia al Camp Nou quan saltaran a la gespa per ensenyar a l’afició culer la Copa del Rei conquerida a Granada.

El rumb del partit és blaugrana

Bon inici del Barça al Palau Balagrana. Ja amb la primera cistella del partit, anotada des de la línia de tres per Nico Laprovittola després d’una gran assistència a la mitja volta de Nick Calathes, s’ha intuït quin seria el pla de partit dels de Saras: embogir la defensa verd-i-blanca a través d’una ràpida circulació de pilota per acabar tenint bones situacions de tir des de la llarga distància. Dit i fet, el full de ruta culer no ha pogut sortir millor. Sanli, Exum per partida doble i, finalment, Abrines han culminat des del triple les bones jugades corals dels blaugranes i, juntament amb una esplèndida defensa de la pintura, han reglat el primer parcial destacat del partit als barcelonins (21-17).

Ara bé, el Betis no estava disposat a establir un paper d’espectador al Palau. Els andalusos s’han arremangat les mànigues i, arran d’una defensa més sacrificada, han començat a trobar una eficaç resposta als ràpids àtacs culers que ha impedit que el conjunt de Saras s’escapés en excés en el marcador. Amb tot això, els locals han continuat fidels al seu plantejament i no han baixat el peu de l’accelerador en cap moment. La perseverança dels actuals líders de la competició s’ha vist recompensada amb un triple final d’Àlex Abrines que ha possibilitat que el Barça marxes al descans amb una distància de + 6. (37-31).

Eixamplen diferència des de la defensa

L’exercici defensiu empleat per als blaugranes a la represa ha estat simplement impecable. Fent una oda a la intensitat sempre demanada per Jasikevicius, els blaugranes han estat un reflex de l’energia del tècnic lituà sobre la pista. Així, els culers només han concedit tres punts en els primers set minuts quart. Amb aquest encert defensiu, atacar sempre és més senzill. D’aquesta manera, carregats de convicció, les cistelles han anat succeint de manera continuada en favor dels locals que han aconseguit marcar una diferència de 21 punts al final del tercer quart (60-39).

Amb la feina quasi enllestida, el Barça ha encarat el darrer parcial amb seguretat. Decidits a fer gaudir a un Palau Blaugrana entregat amb l’equip des del primer minut, les cistelles dels de Saras han estat una mostra de confiança total per part dels culers. Els elegants passos sota el pal baix de Brandon Davies, una màgica assistència en forma d’Alley Oop de Jokubatis cap al mateix Davies i els triples d’Abrines han estat el colofó final perfecte d’un magnífic partit culer (83-63)