Burela - Barça: Els joves al poder (2-4)

Un Barça ple de baixes i amb molt protagonisme del filial ha aconseguit una meritòria una victòria la pista del cuer

Arribava el campió de la Supercopa a la pista del Burela amb una plantilla molt mermada dper les baixes i amb la necessitat de recórrer als jugadors del filial. Les baixes de Matheus, Pito, Lozano, Ortiz i Ferrao per molèsties físiques han obligat a Jesús Velasco a donar entrada als joves Jorge Carrasco, Víctor Pérez, Albert Ortas i el porter Óscar Dirul, i els jugadors han respòs i han aconseguit tornar a Barcelona amb el botí complert.

Dinamiten el partit en dos minuts

Ha començat bé el Barça, buscant la porteria rival i amb un Dyego exercint de líder que volia posar-se l'equip a l'esquena. De fet, seva ha estat la primera gran ocasió del partit, quan un potent xut s'ha estavellat contra el travesser de la porteria rival. El mateix Dyego ha estat protagonista en l'altra àrea, salvant una pilota sobre la línea de gol i evitant que es trenqués el zero. No s'ha mogut el marcador en el primer quart d'hora, on cap dels dos equips conseguia arribar amb claredat a zones de perill.

Quan més tranquil semblava, el partit ha explotat en tres minuts de bogeria. Obria el marcador al minut 15 el jove Bernat Povill, responent a la confiança de Velasco, després d'aprofitar una passada del brasiler Marcenio. Acte seguit, el recent renovat André Coelho celebrava la notícia i eixamplava les diferències al marcador amb una rematada espectacular. Es posava el partit de cara pel Barça, però als 49 segons el Burela ha retallat distàncies mitjançant la diana de David Pazos.

Victòria treballada

Sortien els equips de vestidors i es mantenia la igualtat que predominava a la primera meitat. Ha estat a prop Dyego de marcar amb una canonada, però finalment l'encarregat de fer el tercer ha estat Albert Ortas, del filial, aprofitant la oportunitat i debutant com a golejador del primer equip al minut 26.

Ja a la recta final del partit, amb els locals atacant amb porter-jugador, Adolfo ha aprofitat un rebot per marcar a porteria buida des del seu camp i deixar el partit vist per sentència. No ha estat la última diana del partit, perquè a tres segons pel final de nou Pazos ha pogut maquillar el resultat i anotar el 2-4 definitiu.

Suma així una victòria molt meritòria un Barça que segueix líder i posa terra de per mig amb els seus principals perseguidors: Valdepeñas (4 punts d'avantatge), Palma i Pozo (10 punts).

Fitxa del partit

Burela, 2

Barça, 4

Burela: Kaluza, Isma, David Pazos, Iago Míguez, Diego Quintela -cinc inicial-, Álex Diz, Pitero, Wanderson i Shunta Uchida.

Barça: Miquel Feixas, André Coelho, Adolfo, Dyego, Jorge Carrasco -cinc inicial-, Bernat Povill, Marcenio, Esquerdinha, Albert Ortas i Víctor Pérez.

Gols: 0-1, Povill (min. 15); 0-2, Coelho (min. 16); 1-2, Pazos (min. 17); 1-3, Albert Ortas (min. 26); 1-4, Adolfo (min. 38); 2-4, Pazos (min.39).

Àrbitres: Gallo Suárez i Hevia Campa