Barça - Telekom Veszprém: Victòria vital (35-30)

Els blaugranes han sabut capgirar la tendència igualada de la primera meitat i, en la segona part, s'han imposat a través de la defensa i la fluïdesa en atac per seguir en la segona plaça

Revenja i triomf vital contra el Telekom Veszprém (35-30). Els culers s'han tret l'espineta de la derrota en la pista hongaresa de la primera volta i han refermat el segon lloc a l'EHF Champions League. Després d'un inici igualat, els blaugranes han aconseguit desempallegar-se dels magiars per embutxacar-se la victòria. Uns dos punts on Dika Mem, màxim anotador del matx amb vuit gols, i Pérez de Vargas, MVP del matx, han sobresortit.

La carta de presentació, i la continuació, d'aquest intens Barça-Telekom Veszprém ha estat l'equilibri. Una equitat en l'electrònic que ha resistit a les volades d'ambdós conjunts. Incapaços de desempallegar-se del rival; només un parcial de 3-0 dels d'Ortega i un parcial de 0-4 dels de Momir Ilić ha semblat sortir-se de la igualtat. Catalans i hongaresos han gaudit d'una màxima renda de dos gols en un constant intercanvi de cops.

Focus per als porters

Ara bé, més que ressaltar les accions al fons de la xarxa, en aquesta primera meitat han destacat les figures de Gónzalo Pérez de Vargas i Rodrigo Corrales. Els dos guardians de les porteries han exhibit un catàleg extens d'intervencions i han sostingut uns percentatges d'efectivitat elevats; s'han mogut majoritàriament entre el 40% i 50%. Uns números que han propiciat el baix marcador del descans. Un 13-13 que ha presenciat l'escalf dels 2.579 espectadors al Palau Blaugrana.

Agafen volada

La tendència del matx ha persistit en la represa. Tímidament, el Barça ha sostingut un destall passatger de superioritat. Dos gols consecutius de Janc han dinamitat un avantatge barcelonista. Sostingut i elevat per les extremitats d'un inspirat capità blaugrana. Perquè una aturada en els set metres de l'1 ha propiciat la màxima diferencia culer, fins al moment, en aquest partit. Un +3 dibuixat per un efectiu Cindric (min. 43).

L'augment de prestacions defensives dels blaugranes ha espessit l'atac hongarès. En conseqüència, un dels altres anotadors culers del matx, Dika Mem, ha obert escletxa. Engrandida al +5 d'Ariño: 26-21 (min. 49). La fluïdesa ofensiva dels culers ha persistit i ha mantingut a ratlla el Veszprém, que ha vist com els barcelonistes han assolit una distància de sis gols. Un marge suficient per certificar un triomf important. Perquè el 35-30 ha refermat la segona posició del Barça en l'EHF Champions League.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 35
Telekom Veszprém, 30

Barça: Pérez de Vargas (-), Álex Fernández (-), Langaro (2), Petrus (-), Fabregas (2), Mem (8) i Janc (3) -set inicial- N'Guessan (5), Aleix Gómez (5), Cindric (5), Makuc (1), Ali Zein (-), Ben Ali (2) i Ariño (2)
Telekom Veszprém: Corrales (-), Strlek (4), Marguc (3), Blagotinsek (-), Fathy Omar (7), Mahe (5) i Lauge (1) -set inicial- Cupara (-), Ligetvári (-), Maqueda (-), Nilsson (4), Nenadic (6) i Lekai (-)

Parcials: 3-3; 4-5; 7-5; 9-10; 10-11; 13-13 // 16-16; 20-18; 22-20; 27-23; 31-26; 35-30

Àrbitres: Matija Gubica i Boris Milosevic