Què diuen els precedents amb l'1-1 de l'anada jugada al Camp Nou?

Què diuen els precedents amb l'1-1 de l'anada jugada al Camp Nou?

El Barça s’ha classificat en tres de les sis ocasions amb un resultat com el d’aquest dijous contra el Nàpols al Camp Nou

Tres de sis. Aquest és el balanç europeu del Barça en una eliminatòria a doble partit que s’hagi disputat l’anada al Camp Nou i amb empat. És a dir, el mateix cas que el cas de Xavi després d’haver empatat 1-1 contra el Nàpols a l’Europa League. Amb una gran novetat, els valors fora de casa ja no tenen doble valor en una eliminatòria. 


Sis precedents europeus

Si mirem enrere en el temps ens trobem que en sis ocasions al llarg de la història el Barça s’ha trobat amb un empat en el partit d’anada en una eliminatòria europea disputada primer al Camp Nou. La d’aquest dijous és la primera ocasió que això succeeix a l’Europa League, tampoc havia succeït anteriorment quan s’anomenava Copa de la UEFA. 

La Recopa com a punt positiu

I és que això li ha passat en tres ocasions al Barça a la Recopa, totes tres amb final positiu per als interessos blaugrana. La primera va tenir lloc el 1988/89 en els vuitens de final contra el Lech Poznan. Aquí els blaugrana van imposar-se als penals després de l’1-1 a l’anada i a la tornada. La temporada següent a la mateixa competició els culers van classificar-se amb un 0-1 contra el Legia Varsòvia i després d’un 1-1 al Camp Nou. Finalment, el curs 1996/97 trobem el darrer precedent positiu en què el Barça va passar a la final després de l’1-1 al Camp Nou. Els blaugrana es van imposar 0-2 a la Fiorentina en el partit de tornada. 

Si ens centrem en els tres precedents en què el Barça va acabar caient eliminat trobem el curs 1989/90 la final de la Supercopa d’Europa contra el Milan. L’1-1 de l’anada no va ser suficient, ja que a San Siro els culers caurien per la mínima (1-0). Els altres dos precedents negatius són a la Champions League. La temporada 1994/95 el Barça no va poder superar el Paris Saint Germain a la tornada i va caure 2-1. Un cas semblant la temporada 2013/14 contra l’Atlètic Madrid als quarts de final de la Champions, en què l’1-0 de la tornada va acabar certificant l'eliminació europea del Barça.

El dijous 24 de febrer a l'estadi Diego Armando Maradona el Barça tindrà l'oportunitat de decantar la balança d'aquests registres. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut