Marc ter Stegen: 200 partits amb el Barça a la Lliga

El porter alemany ha arribat a la xifra bicentenària aquest dissabte contra el Granada

En el duel contra el Granada d’aquest dissabte, Marc ter Stegen ha sumat el seu partit número 200 a la Lliga. Considerat ja com un dels millors porters de la història del Barça, l’alemany, que va ser presentat com a blaugrana l’estiu del 2014, és un dels jugadors més estimats per l’afició tant pel seu rendiment dins del camp com pel seu comportament fora d’ell. I, enfrontament rere enfrontament, el porter segueix sumant minuts i partits, per fer més rodons els seus números.

Vuit temporades al Club

Amb la d’enguany, aquesta és la vuitena temporada de Ter Stegen al FC Barcelona. En aquest temps, ha disputat 302 partits com a blaugrana, que es reparteixen de la següent manera: 200 a la Lliga, 71 a la Champions League, 24 a la Copa del Rei, sis a la Supercopa d’Espanya i un a la Supercopa d’Europa. Aquests números l’han portat a ser un dels porters amb més presències al club culer i un dels jugadors alemanys que més partits ha disputat a la Lliga. De fet, en aquest apartat ara mateix és quart, a només 15 partits del tercer classificat Ulie Stielike (215). Lidera aquest rànquing un altre exblaugrana, Bernd Schuster, amb 316 partits a la Lliga espanyola.

El palmarès del porter alemany també és impecable. En aquestes vuit temporades ha pogut guanyar un total de 14 títols: quatre Lligues, cinc Copes del Rei, una Champions League, dues Supercopes d’Espanya, un Mundial de Clubs i una Supercopa d’Europa.

Un partit inoblidable

En la seva estada com a culer, Ter Stegen ha deixat partits amb aturades memorables. Tots tenim en la memòria la recent intervenció salvadora al temps de descompte en el darrer partit de Lliga contra el Mallorca, que va permetre als de Xavi Hernández sumar els primers tres punts del 2022.

Però, sense dubtes, el millor partit protagonitzat per Ter Stegen amb la samarreta del Barça a la Lliga va ser el Clàssic de la temporada 2016/17 al Bernabéu, quan el conjunt de Luis Enrique va guanyar per 2-3.

Aquella nit, Ter Stegen va realitzar 12 parades amb èxit, sent el partit de Lliga en què el porter alemany ha aconseguit més aturades amb el Barça.

Liderats per Messi en la parcel·la ofensiva i per Ter Stegen en l’apartat defensiu, el Barça va poder acabar sumant els tres punts gràcies a un gol del ‘10’ argentí en el darrer minut de partit. La icònica celebració del gol decisiu ha quedat com una de les imatges emblemàtiques de la història del Club.