Com va ser el debut de Xavi Hernández com a futbolista?

Com va ser el debut de Xavi Hernández com a futbolista?

L’actual tècnic del primer equip va jugar el 18 d’agost del 1998 el seu primer partit com a blaugrana contra el RCD Mallorca, en un partit d’anada de la Supercopa Espanyola

Tot i que Xavi Hernández ja va gaudir dels primers minuts com a blaugrana el 24 de març del 1998 en la semifinal de la Copa Catalunya contra el Lleida Esportiu, no va ser fins al 18 d’agost del 1998 quan va fer el seu debut oficial. Va ser a un partit d’anada de la Supercopa espanyola contra el RCD Mallorca a l’estadi Lluís Sitjar. Amb tan sols 18 anys, el migjcampista de Terrassa va rebre la trucada de Louis van Gaal per fer part de la convocatòria del primer equip i debutar un dia després com a culer.

Els de Louis van Gaal no van aconseguir endur-se la victòria de Mallorca (2-1), però Xavi Hernández va aconseguir marcar l’únic gol de l’equip. En el partit de tornada, el Mallorca va tornar a derrotar  l’equip blaugrana al Camp Nou (0-1). Xavi no va disputar cap minut en aquell partit. L’actual tècnic terrassenc va compartir terreny de joc en aquella ocasió amb altres  il·lustres figures culers com el golejador Rivaldo, l’actual tècnic de la selecció espanyola i exjugador i exentrenador del Barça, Luis Enrique, o l’actual entrenador del Barça B, que va fer d’entrenador interí abans de l’arribada de Xavi, Sergi Barjuan.

DEBUT SUPERCOPA ESPANYA (1998)

Una trajectòria immillorable

Des del primer dia amb la samarreta blaugrana, el migcampista català ja va deixar empremta del seu estil. Un estil que ha acompanyat el Barça durant 17 anys com a jugador i que ara tornarà a representar com a tècnic. El mateix any en el qual va debutar, ja va aconseguir un títol com a blaugrana: la Lliga. De fet, al tècnic de Terrassa no se li va resistir cap títol: 8 Lligues, 3 Copes del Rei, 6 Supercopes d’Espanya, 4 Lligues de Campions, 2 Supercopes d’Europa i 2 Mundials de Clubs.

A més a més, Xavi forma part d’un grup selecte de jugadors que compta amb dos triplets, el de la temporada 2008/09 i el de la 2014715, l’última campanya al Club com a jugador. Des d’aquell 18 d’agost de 1998, va defensar la samarreta en 767 ocasions, sent el segon jugador del Barça amb més partits disputats. 

El proper dissabte, Xavi Hernández tornarà a debutar com a blaugrana. Aquest cop, dirigint el primer equip com a tècnic. Ho farà contra el RCD Espanyol al Camp Nou a les 21:00 hores. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut