El Club posa a disposició dels socis els detalls del tancament econòmic de la temporada passada i del pressupost d’aquest exercici

El Club posa a disposició dels socis els detalls del tancament econòmic de la temporada passada i del pressupost d’aquest exercici

El balanç de l’exercici 2020/21, amb 631 milions d’ingressos i 1.136 milions de despeses, presenta un resultat de 481 milions d’euros de pèrdues, després d’impostos

A partir d'avui 1 d’octubre, el FC Barcelona posa a la disposició dels socis i sòcies tota la informació relativa a la liquidació de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2020/2021 i al pressupost de l'exercici econòmic de la temporada 2021/2022, que es presentarà com a segon i tercer punt de l’ordre del dia de la propera Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris que se celebrarà el diumenge 17 d’octubre al Palau Blaugrana.

Un tancament amb 481 milions de pèrdues

L’exercici 2020/21 es va tancar amb uns ingressos d’explotació de 631 milions d’euros, molt per sota dels 828 milions fixats en el pressupost, que també pronosticava un benefici després d’impostos d’1 milió d’euros. Finalment, el resultat ha estat de 481 milions d’euros de pèrdues després d’impostos, causats tant per la caiguda d’ingressos com pel volum de despesa generada.

Resum del compte de resultats del tancament econòmic de la temporada 2020/21
Resum del compte de resultats del tancament econòmic de la temporada 2020/21

La xifra d’ingressos d’explotació de 631 milions d’euros de l’exercici 2020/21 suposa una reducció del -26% respecte els 855 milions d’euros de l’exercici anterior (disminució de -224 milions d’euros) i del -24% per sota dels 828 milions d’euros pressupostats.

Les despeses d’explotació van augmentar un 19% en relació amb la temporada anterior, passant de 955 milions a 1.136 milions d’euros, xifra rècord a la història del Club. En aquest sentit, s’ha hagut de dotar un augment de provisions fiscals, legals, laborals i de morositat, com a conseqüència del reconeixement de determinats passius que no s’havien reconegut, i seguint les recomanacions establertes a la Due Diligence. Per altra banda, s’ha procedit a l’actualització del valor comptable d’alguns jugadors que es trobaven sobrevalorats, seguint el criteri de valoració de la LFP.

Situació del balanç econòmic

El deute net a 30 de juny del 2021 seguint el criteri establert per la LaLiga és de 680 milions d’euros. Tenint en compte que el total de les inversions realitzades en el desenvolupament de l’Espai Barça i altres inversions extraordinàries és de 122 milions d’euros, el deute ajustat és de 558 milions d’euros, situant-se la ràtio estatutària marcada en l’article 67è dels Estatuts del Club, de Deute/EBITDA, en import negatiu, i s’incompleix, per tant, el límit màxim marcat de 2.

A nivell de tresoreria i equivalents, el Club tanca l’exercici amb una caixa disponible de 63 milions d’euros. El deute bancari és de 533 milions d’euros, import corresponent principalment a les diferents emissions de deute a llarg termini que tenia el Club a 30 de juny, així com al préstec per al finançament de l’Espai Barça i altres inversions extraordinàries.

Pel que fa al patrimoni net, les pèrdues de 481 milions de l’exercici 20/21 han provocat que a tancament de juny el saldo passi a ser negatiu en 451 milions d’euros.

El complex camí cap a l’equilibri pressupostari

El Club presentarà davant dels socis compromissaris un pressupost per a la temporada 2021/22 amb 765 milions d’ingressos d’explotació, un 21% més que els aconseguits la temporada anterior. L’augment ve provocat principalment per la recuperació dels ingressos d’Estadi, gràcies a la reobertura de les instal·lacions del Club, especialment pels partits al Camp Nou, on es preveu una recuperació progressiva de l’assistència. L’altra línia on hi ha un increment significatiu és la de Comercial, per la reobertura de les botigues.

Resum dels pressupostos de cara a la temporada 2021/22.
Resum dels pressupostos de cara a la temporada 2021/22.

Pel que fa a les despeses d’explotació, el Club preveu una reducció fins als 784 milions, amb una reducció significativa de la massa salarial esportiva (-31%), principalment per la sortida de jugadors amb fitxes elevades, així com per acords de modificació de condicions salarials que permeten adaptar la massa salarial actual a la generació d’ingressos del Club en el context de pandèmia. La resta de despeses presenten augments com a conseqüència de l’increment de costos derivats de la reobertura d’instal·lacions i els costos necessaris per posar en marxa tota l’operativa de partit.

El Club doncs preveu finalitzar l’exercici amb un resultat d’explotació negatiu de -19 milions d’euros, que es preveu compensar amb l’obtenció d’un resultat net financer positiu de 23 milions d’euros. Amb aquestes previsions, el resultat després d’impostos es preveu en 5 milions d’euros positius.

Compareixença el proper 6 d’octubre

Per al pròxim 6 d’octubre està prevista una compareixença pública de Ferran Reverter, director general del Club, per exposar els resultats de la Due Diligence, i per detallar el tancament econòmic de la temporada passada i el pressupost d’aquest exercici.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut