PRÈVIA | Barça - Bayern de Munic: Gran nit de Champions

PRÈVIA | Barça - Bayern de Munic: Gran nit de Champions

El Barça rep la visita del poderós Bayern de Munic per donar el tret inicial a una nova apassionant edició de la Champions League

El Camp Nou buscarà viure avui una nova nit màgica en el debut blaugrana en aquesta nova edició de la Uefa Champions League. La competició comença amb un plat fort, doncs el Barça rebrà la visita del Bayern de Munic (21.00 hores), un dels conjunts més poderosos del panorama futbolístic actual.

Cal recordar que el FC Barcelona, que partia des del segon bombo del sorteig, ha quedat enquadrat al Grup E juntament amb el Bayern de Munic, el Benfica i el Dinamo de Kiev. El debut en aquesta Champions també coincideix amb la primera vegada que l'afició tornarà a trepitjar el Camp Nou en un partit de competició europea des d'abans de la pandèmia. L'últim duel de Champions que va comptar amb aficionats a les graderies es va celebrar el 27 de novembre del 2019, quan el Barça va superar al Borussia Dortmund per 3 a 1 en un partit de la fase de grups.

Després de caure la temporada passada als vuitens de final, aquest any el renovat conjunt de Ronald Koeman buscarà fer un bon curs a Europa, creuant-se amb un Bayern de Munic que fa dues temporades va aixecar el títol. A més, els gegants alemanys poden presumir d'haver guanyat les últimes nou Bundesligues de manera consecutiva, allargant així la seva hegemonia a nivell nacional.

El Barça arriba al primer partit de la Champions League després de dues setmanes sense competició oficial a causa de l'aturada de seleccions i de l'aplaçament del Sevilla-Barça. Després de tres jornades disputades a la Lliga, els blaugranes sumen 7 punts, havent lograt dues victòries en els dos partits disputats al Camp Nou davant Reial Societat (4-2) i Getafe (2-1), a més d'un meritori empat al Nuevo San Mamés (1-1).

La visita del Bayern també serà la primera oportunitat que tindrà Luuk de Jong de lluir la samarreta blaugrana, doncs el neerlandès es va incorporar a la plantilla l'últim dia del mercat de fitxatges i encara no ha debutat amb el Club. A més, Eric Garcia i Memphis també podrien disputar el seu primer partit amb el Barça a la Champions League, doncs fins ara només han jugat en Lliga.

Els precedents diuen que els partits entre catalans i alemanys al Camp Nou no deixen a ningú indiferent. En aquest segle, el Barça va passar per sobre del Bayern en dues ocasions: el 2008/09 va imposar-se als quarts de final per 4-0 i al 2015 va vèncer en l'anada de les semifinals per 3-0. Per contra, el Bayern també va aconseguir un 0-3 en la seva visita del 2013. Avui, nou episodi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut