BM Logroño - Barça: Debut victoriós a la Lliga Sacyr Asobal (22-37)

El Barça ha començat la competició domèstica amb bon peu i ha aconseguit imposar-se a la pista del BM Logroño

Dia 1 de l'era de Carlos Ortega dirigint la banqueta del Barça a la Lliga Asobal. En el debut de la competició de la regularitat, el Barça ha visitat la pista del BM Logroño La Rioja i s'ha adjudicat la primera victoria lliguera després de conquerir les dues supercopes aquests últims dies.

En un bon partit coral, l'actuació del capità Gonzalo Pérez de Vargas ha catapultat a la victòria a un conjunt blaugrana que ha acabat aconseguint una diferència de quinze punts en el marcador (22-37). Carlos Ortega no ha pogut comptar avui amb Aitor Ariño, que segueix el seu procés de recuperació, Timothey N’Guessan, que ja va ser baixa de la Supercopa d’Espanya, i Dika Mem, que arrossega unes molèsties al turmell dret.

Intercanvi de cops

En un inici de partit molt dinàmic i amb un ritme de joc molt intens al Palau d'Esports de La Rioja, el Barça ha vist com el BM Logroño era el conjunt que s'anotava els primers gols però de manera inmediata ha respòs amb transicions ràpides i tirs llunyans de jugadors com Ali Zein, Langaro o Fabregas que es colaven com misils dins la porteria local.

Seguin amb aquesta dinàmica, al quart d'hora de partit el Barça ha començat a posar terra de per mig i s'ha apuntat una diferència de tres punts que ja no ha deixat de pujar. A més de l'encert dels blaugranes de cara a porteria, ja des dels primers minuts Gonzalo Pérez de Vargas ha demostrat que era un mur. A l'acabar el primer temps, Pérez de Vargas roçava el 40% de pilotes aturades mentre que la porteria del Logroño no superava el 20%, fet que explica la diferència de quatre punts al descans (14-18).

El Barça s'escapa

El retorn dels vestidors després de la mitja part ha estat el moment clau del partit. En un inici fulgurant del segon temps, el Barça ha apretat l'accelerador i s'ha escapat en un marcador que no ha parat de créixer. Deu minuts després, la distància al marcador entre els dos equips era ja de vuit gols. En això ha seguit tenint molt a veure les parades del capità, que ha acabat amb 23 aturades de 42 llançaments, deixant el percentatge al 52,27% d'encert.

En un partit marcat per la espectacular actuació de Gonzalo Pérez de Vargas, resolt de manera excel·lent i que deixa un gran regust de boca per l'equip blaugrana, encara hi ha hagut una altra nota destacable en els últims minuts de partit. Carlos Ortega ha donat la oportunitat a tres dels joves de la plantilla, així que Martí Soler, Artur Parera i Aleksander Cenic han compartit pista, aconseguint veure porteria tots tres.

Fitxa del partit:

BM Logroño, 22
Barça, 37

BM Logroño: Pérez de Vargas (-), Aleix Gómez (3), Langaro (5), Melvyn Richardson (5), Ludovic Fàbregas (2), Luka Cindric (4) i Ángel Fernández (3) -set inicial-,  Leo Maciel (-), Luís Frade (5), Domen Makuc (3), Thiagus Petrus (-), Ali Zein (4), Blaz Janc (-), Martí Soler (1), Artur Parera (1) i Aleksandar Cenic (1).

Barça:  Pérez Molina (-), Dutra Ferreira (5), Dorado (1), Rivero Norris (1), Agustín Casado (5), El Korchi Fernández (1), Rubiño (1), Serradilla (-), Javier Rodríguez (3), Moreira (1), Ortíz (1), Eduardo Cadarso (2), David Cadarso (1), Kisselev (-), Goñi (-), Romeo (-).

Parcials: 3-5, 4-5, 6-9, 9-13, 12-17, 14-18 (descans), 16-22, 18-26, 18-29, 20-32, 20-35.

Àrbitres: Yon Bustamante López - Javier Álvarez Mata