FC Barcelona Femení - Olympique de Lió: Les blaugranes es queden fora de la final (2-3)

El Barça femení ha encaixat la seva primera derrota de la pretemporada després de caure a les semifinals de la Women's International Champions Cup

El FC Barcelona femení no ha pogut accedir a la final de la Women's International Champions Cup i ha encaixat la seva primera derrota de la pretemporada després de perdre per 3 a 2 davant l'Olympique de Lió

En un partit molt equilibrat, el conjunt que dirigeix Jonatan Giráldez ha generat més ocasions, però la major efectivitat de les franceses ha acabat per decantar la balança. Ara, les blaugranes s'enfrontaran al Houston Dash en el partit pel tercer i quart lloc

El Barça colpeja primer

La posada en escena dels primers minuts ja ha estat premonitòria del que venia després: el Barça tocava i movia la pilota per intentar escapar de la pressió alta d'un Lió que ha gaudit de la primera ocasió del partit. Pocs minuts després, el Barça també ha generat la primera ocasió del partit i no ha perdonat. Després d'una bona passada filtrada d'Aitana, Mariona ha superat a la portera Endler per posar l'1 a 0 al marcador (10').

Malgrat el cop encaixat el Lió no ha tardat en reaccionar i s'ha llençat cap amunt en busca d'un empat que no s'ha fet esperar. Després d'un gran centre de Bacha, la rematada de cap de Majri ha acabat a la xarxa i ha tornat a equilibrar el partit al minut 20. Set minuts després, de nou les franceses han tornat a fer gala del seu potencial aeri i, també de cap, aquesta vegada ha estat Henry qui ha superat a Paños, donant avantatge al Lió.

Ha gaudit d'oportunitats el Barça per empatar el duel abans d'enfilar el camí als vestidors, però una Endler inspirada ha negat els gols a Graham-Hansen, primer, i Alèxia, després. Així doncs, les jugadores han marxat al descans amb un resultat de 1-2.

Poca efectivitat blaugrana

El guió ha canviat amb l'inici del segon temps i el Barça s'ha fet amb el control del partit. Imposant-se en el joc i còmode sobre la gespa, les blaugranes han generat ocasions per empatar el xoc, però entre Endler i els pals han evitat la igualada fins al minut 62. La portera del Lió sí que ha aturat el primer llançament a càrrec d'Alèxia, pero no ha pogut blocar la pilota i Mariona ha recollit el refús per completar el seu doblet particular.

Les de Jonatan Giraldez no es conformaven amb l'empat i han buscat la victòria, però la poca efectivitat de les blaugrana les ha acabat per condemnar i donar ales a un Lió que estava mostrant debilitats. Als últims minuts, però, el conjunt francès ha tornat a agafar forces i ha posat a prova a Paños en diferents ocasions. No ha estat fins al 86' quan Paños ha refusat un xut llunyà de Majri, però la pilota ha quedat morta dins l'àrea i Malart no ha desaprofitat la ocasió de festejar el tercer de la nit.

Encara hi ha hagut temps perquè el Barça empatés de nou la semifinal del torneig amistós, però Endler ha mantingut un nivell soberbi i no ha flaquejat davant l'insistència de les culers. Per tant, el 2 a 3 ha estat el resultat definitiu i el Barça s'ha quedat fora de la final de la  Women's International Champions Cup. En el proper amistós el FC Barcelona Femení s'enfrontarà al Houston Dash en motiu del partit pel tercer i quart lloc.