A un pas de la glòria

A un pas de la glòria

Els de Saras disputen aquest diumenge (20.30 hores) la seva vuitena final europea, on tenen el gran objectiu d’alçar la tercera Eurolliga de la història culer

A quaranta minuts de tocar el cel de Colònia i escriure una nova pàgina a la història de l’Eurolliga. Els de Saras Jasikevicius s’enfronten a l’Anadolu Efes a la gran final (20.30 hores) després que els blaugranes s’imposessin a l’AX Armani Exchange Milan (84-82) i el conjunt turc ho fes davant el CSKA (86-89).

El rival

Anadolu Efes, que va arribar a la Final Four en superar el Reial Madrid 3-2, va obtenir el billet per la final en superar el CSKA a l’altra semifinal. Un duel que dominava amb un avantatge de 20 punts i que els russos van saber trencar a la segona meitat.

El conjunt dirigit per Ergin Ataman és el segon millor atac de la competició, amb una mitjana de 84,1 punts per partit. I té a Micic, MVP de la competició, com a jugador més complet amb 16,3 punts i 4,8 assistències per partit. Tot i així, el joc exterior del conjunt turc està ple de jugadors que poden assumir el lideratge, com ara Larkin, Simon o Beaubois. En el conjunt turc també hi ha els exblaugranes Singleton, Moerman i Pleiss.

Aquesta és la segona final consecutiva dels d’Ataman, que també van disputar la del 2019, i lluitaran per conquerir el títol per primera vegada en la historia de l’entitat. 

El Barça

Els de Saras tornen a una final de l’Eurolliga 11 anys després de la darrera, a París. L’escenari on els culers van aixecar la darrera. Després de superar l’AX Armani Exchange Milan a la semifinal (84-82) els blaugrana hauran de demostrar la seva millor defensa –són el millor equip en defensa de la competició amb 73,2 punts de mitjana encaixats per partit- si volen alçar la tercera Eurolliga de la història culer.

Els culers disputen la seva vuitena final de l’Eurolliga en una final inèdita entre els dos equips. Saras té el dubte de Nick Calathes, que es va haver de retirar del partit en una acció desafortunada. 

En la roda de premsa prèvia a la final, Saras Jasikevicius ha advertit que “s'ha de millorar molt la defensa, ja que l'equip només va estar bé en l’últim quart de la semifinal. Hem de ser molt més físics i estar centrats per fer que no se sentin còmodes”. 

 

Els precedents

En els dos partits contra Anadolu Efes disputats aquest curs a la fase regular els de Saras han encadenat dues derrotes. A terres turques el Barça va caure per 86-79, en un duel en què els culers van pagar car un mal tercer período. En el partit del Palau els d’Ataman es van tornar a imposar per un ajustat 86-88

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut