Jaén - Barça: Cop dur a l’últim segon (2-2)

Un doble penal de Carlitos neutralitza la remuntada inicial blaugrana

El Barça de futbol sala torna de Jaén amb un empat (2-2). Resultat que esdevé un cop dur, no tant pel punt assolit com per la manera com s’ha aconseguit. I és que, després de remuntar un gol inicial d’Antonio amb dues dianes d’Esquerdinha i d’aguantar l’avantatge amb ungles i dents durant tota la segona meitat, un doble penal transformat per Carlitos en l’últim segon de partit ha estat definitiu.

Malgrat tot, aquest punt permet al Barça seguir sumant i, tot i que no depèn d’ell mateix per acabar primer de la fase regular, és cinquè amb 56 punts i un partit menys, a cinc dels quatre primers –empatats amb 61 punts.

Inici amb remuntada

Ja en l’inici no han començat bé les coses per al Barça, que ha vist com un gol d’Antonio als 57 segons de partit ha avançat el Jaén (1-0, min 1). A més, el mateix Antonio ha estat a punt de fer el seu doblet abans del minut 3 d’enfrontament, però la pilota s’ha topat amb el pal. Però aquest inici local elèctric que ha portat de corcoll els blaugrana s’ha apagat de cop quan Esquerdinha, després d’una assistència de Dídac Plana, ha aconseguit fer l’empat (1-1, min 4).

A partir d’aquí, i amb molta igualtat, el ritme ha baixat una mica, però les ocasions han continuat arribant. La pressió alta del Jaén ha posat en problemes la sortida del Barça, que ha arribat a la cinquena falta quan encara faltaven set minuts per al descans.

Dídac, molt segur, ha aconseguit reaccionar bé a les ocasions locals. Però qui ha tornat a ser clau abans del descans ha estat Esquerdinha, en una servei de banda de Marcenio que el pivot brasiler ha caçat per marcar el gol de la remuntada amb una volea impecable (1-2, min 16). Resultat que ha marcat el pas pels vestidors, malgrat que Carlitos ha fallat un doble penal a favor del Jaén i Joselito ha enviat la pilota al pal.

Un últim segon fatídic

Malgrat el marcador, el Jaén no ha canviat la seva dinàmica a la represa i ha continuat exercint una pressió alta. Però el Barça s’ha defensat bé, també amb bones aturades de Dídac, que ha estat decisiu per poder mantenir l’1-2 durant molts minuts. Així, ni la rematada de Carlitos que ha salvat Dyego sobre la línia (min 30), ni un doble penal xutat pel mateix jugador que ha aturat Dídac (min 35), ni la sortida del porter-jugador del Jaén ha canviat aquest resultat.

Però, finalment, en l’últim segon del partit, un nou doble penal per al Jaén, el tercer per als andalusos, ha resultat positiu per als locals i, aquest cop sí, Carlitos ha fet l’empat que ha tancat el marcador (2-2, min 40).

LA FITXA

Jaén, 2

Barça, 2

Jaén: Marcao, Antonio, Míchel, Attos, Alan Brandi –cinc inicial- José Mario, Campoy, Felipe Mancha, Bingyoba, Mithyue, Mauricio, Carlitos, Piqueras.

Barça: Dídac, Marcenio, Aicardo, Dyego, Ximbinha –cinc inicial- Daniel, André Coelho, Matheus, Esquerdinha, Joselito, Povill.

Gols: 1-0, Antonio (min 1). 1-1, Esquerdinha (min 4). 1-2, Esquerdinha (min 16). 2-2, Carlitos (min 40).

Àrbitres: Felipe Madorrán, Urdanoz Apezteguia. Groga als locals Piqueras, Bingyoba, Carlitos i Míchel, i als visitants Ximbinha i Povill. El tècnic del Barça Andreu Plaza també ha vist la groga.

Assistència: 475 espectadors al Pabellon Municipal de la Salobreja.

* Foto: Iván Ballesteros