O Parrulo Ferrol - Barça: 24 segons que valen un triomf (0-2)

Els gols de Dyego i Aicardo en els últims segons del partit han permès als d’Andreu Plaza endur-se el triomf ‘in extremis’

Victòria important del Barça a Ferrol. No només perquè suma tres punts més a la classificació, abans de viatjar a Zadar per a la Final a Vuit de la Champions, sinó per com ha estat el triomf contra l'O Parrulo. Perquè, en un duel que semblava condemnat a l’empat, amb el porter local Espíndola convertint-se en l’heroi dels gallecs, un gol de Dyego a 24 segons per al final, després d’una recuperació, i un altre d’Aicardo a sis segons per al so de la botzina han resultat decisius.

Tot plegat en una jornada 28 de la Lliga sense Ferrao, Adolfo, Coelho i els lesionats Lozano i Feixas, en què els culers necessitaven guanyar per aturar-se momentàniament en la competició domèstica, abans de la Champions, amb un bon gust de boca.

L’O Parrulo resisteix

Malgrat la seva classificació, últim de la Lliga, els de Ferrol han sortit a per totes i Dídac Plana ha hagut d’intervenir en un parell d’ocasions. Amb un Adri molt perillós, els locals no han baixat els braços i han aconseguit mantenir un equilibri. Perquè el Barça, que ha intentat passar a controlar el joc i a tenir alguna ocasió perillosa, no s’ha acabat d’imposar.

Un primer temps amb un ritme de joc alt i opcions per als dos equips. Una de les més clares ha arribat a través de les botes de Dyego, que ha pogut marcar en l’últim minut, però l'electrònic al descans no s’ha mogut (0-0, min 20).

Pressiona el Barça

El guió s’ha mantingut a la represa, amb l’O Parrulo i el Barça buscant la porteria rival, tot i que sense encert. Però el pas dels minuts ha afavorit els d’Andreu Plaza, que a poc a poc han anat tancant els de Ferrol.

Matheus, per exemple, ho ha provat en una jugada individual, però la magnífica intervenció d’Espíndola ha evitat el primer gol del duel (min 25). Així com una rematada de Daniel des de l’interior de l’àrea que el porter dels gallecs ha tornat a treure (min 29). També l’ha tingut Joselito, amb una fuetada que es col·lava per l’escaire, però l’estirada d’Espíndola ha estat decisiva (min 31), igual que la que ha fet contra Ximbinha (min 32).

En un final d’alta tensió, Espíndola ha continuat aturant les ocasions d’un Barça que ha pressionat de valent. Més quan, a falta de poc més de 3 minuts per al final, els blaugrana han optat pel porter-jugador.

I arriben els gols

Però, quan el partit ja semblava que acabaria 0-0, a 24 segons per al final el signe de l’enfrontament ha canviat. Finalment, i després de molts intents, en una pèrdua de l’O Parrulo, Dyego ha aprofitat per xutar sense porter i fer el 0-1. Tot i la manca de temps, Aicardo, a 6 segons del final, ha resol el partit també a porteria buida, després de culminar un contracop.

Triomf, doncs, que permet als d’Andreu Plaza marxar cap a Croàcia amb 15 victòries a la Lliga i 52 punts.

LA FITXA

O Parrulo Ferrol, 0
Barça, 2

O Parrulo: Espíndola, Hélder,  Miguel, Raúl, Kevin Chis –cinc inicial- Thalles, Morioka, Adri, Diego Núñez, D. Xavier, Noel, Borja.

Barça: Dídac, Aicardo, Dyego, Joselito, Ximbinha –cinc inicial- Matheus, Marcenio, Daniel, Esquerdinha.

Gols: 0-1, Dyego (min 40). 0-2, Aicardo (min 40).

Àrbitres: Sánchez Llorente, Toca Campo. Groga als locals Thalles, Kevin Chis i Raúl, i als visitants Ximbinha, Dyego i Esquerdinha.

*FOTO: Ismael Miján / MijanPhoto