El Barça participa en les activitats d'Òmnium Cultural per Sant Jordi

El Barça participa en les activitats d'Òmnium Cultural per Sant Jordi

La vicepresidenta institucional Elena Fort ha llegit el poema ‘La llibertat’, de Joan Margarit, en l’activitat ‘Poemes per la Llibertat’ que ha organitzat l’entitat cultural amb motiu d’aquesta diada

El FC Barcelona, sempre compromès amb la cultura i el país, ha volgut estar present en les activitats culturals organitzades per Òmnium Cultural amb motiu de la diada de Sant Jordi, la festa de la cultura catalana que se celebra avui. Per aquest motiu, la vicepresidenta institucional i portaveu de la Junta Directiva, Elena Fort, ha participat en una de les activitats culturals que ha organitzat Òmnium, ‘Poemes per la Llibertat’, que ha consistit en una lectura de poemes de diferents autors relacionats amb la llibertat i la democràcia.

Elena Fort ha llegit el poema de Joan Margarit ‘La llibertat’, publicat el 1995 en el recull ‘Aiguaforts’, un dels poemes més reconeguts del poeta català, en el transcurs de l’acte que s’ha celebrat aquest migdia a la Seu Nacional d’Òmnium Cultural del carrer Diputació, i que ha comptat amb la presència del seu president, Jordi Cuixart, la resta de la junta directiva de l’entitat, així com personalitats convidades de diferents àmbits socials i culturals.

Vinculació històrica

Òmnium Cultural és una associació fundada el 1961, en plena dictadura franquista, per tal de promoure l’ensenyament de la llengua catalana en la clandestinitat. Actualment és una entitat que treballa per la promoció i la normalització de la llengua, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. El FC Barcelona i Òmnium Cultural mantenen una relació històrica que es remunta a l’any 2004, quan es va signar el primer conveni de col·laboració entre les dues entitats. 

LA LLIBERTAT

La llibertat és la raó de viure,
dèiem, somniadors, d’estudiants.
És la raó dels vells, matisem ara,
la seva única esperança escèptica.
La llibertat és un estrany viatge.
Va començar en les places
de toros amb cadires a la sorra
en les primeres eleccions.
És el perill, de matinada, al metro,
són els diaris al final del dia.
La llibertat és fer l’amor als parcs.
La llibertat és quan comença l’alba
en un dia de vaga general.
És morir lliure. Són les guerres mèdiques.
Les paraules República i Civil.
Un rei sortint en tren cap a l’exili.
La llibertat és una llibreria.
Anar indocumentat.
Les cançons prohibides.
Una forma d’amor, la llibertat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut