Barça - Llevant: Triomf de prestigi en un partit d’alt voltatge (6-3)

Barça - Llevant: Triomf de prestigi en un partit d’alt voltatge (6-3)

Els gols de Coelho (x2), Ximbinha, Ferrao, Daniel i Marcenio i les aturades d’Òscar permeten sumar els tres punts a la Lliga

Gran victòria del Barça de futbol sala al Palau, el dia del retorn de l’afició. Uns aficionats que han estat importants en el triomf, ja que han esperonat els d’Andreu Plaza. Especialment en el tram final del partit, contra un Llevant, plegat d’exblaugranes, que sempre ha anat per darrera en el marcador però que no ha baixat els braços i ha estat a punt de treure un empat. Però la bona defensa en els últims minuts i una actuació estel·lar del porter blaugrana Òscar de la Faya, titular per les baixes de Dídac i Miquel Feixas, han estat determinants.

Tot plegat, en un partit que ha estat un homenatge al futbol sala, amb dos equips que han volgut jugar i que han deixat jugar. El joc ofensiu i alegre ha permès als assistents al Palau celebrar un triomf vital per seguir escalant posicions, amb el doblet d’André Coelho i els gols de Ximbinha, Ferrao, Daniel i Marcenio. 

S’avança el Barça

En un inici elèctric, el Barça ha obert la llauna molt ràpidament, amb un golàs de Ximbinha (1-0, min 6). El Llevant, que és líder per alguna cosa, ho ha seguit intentant i ha estat a punt d’empatar mitjançant una pilota al pal de l’exblaugrana Marc Tolrà (min 8). Però ha estat el Barça el que ha pogut ampliar distàncies, en una jugada a la contra en què Adolfo ha construït i ha assistit per a Ferrao, que ha rematat de primeres al fons de la xarxa (2-0, min 10). 

Bogeria en 2 minuts

No s’ha acabat aquí perquè després d’una nova pilota al pal del Llevant (min 11), aquest cop del també exblaugrana Rivillos, Daniel ha aconseguit tornar a moure el marcador rematant una jugada d’estratègia (3-0, min 13). 

Un gol que ha desfermat la bogeria. I és que, lluny de baixar el ritme del partit, aquest resultat ha esperonat els dos equips, que han marcat tres gols en només 1 minut. Primer, amb la resposta del Llevant, que ha reduït diferències amb un xut de falta de Pedro Toro (3-1, min 14). Tot i que en la següent jugada Coelho ha respòs després de transformar una assistència d’Adolfo (4-1, min 14), el mateix Pedro Toro ha tornat a marcar en una jugada ràpida (4-2, min 14) que, ara sí, ha tranquil·litzat el duel.

Òscar, determinant

A la represa, però, les ocasions no han estat tan constants i, tot i que el ritme ha estat alt, els gols han trigat en arribar. Malauradament per als interessos del Barça, ha caigut del cantó del Llevant, després d’un gol de Roger Serrano que ha reduït l’avantatge blaugrana al mínim (4-3, min 30). Acció que, de nou, ha tornat a activar el joc dels dos equips, especialment d’un conjunt visitant que ha buscat l’empat i ha posat en problemes Óscar. 

Però el jove porter blaugrana ha fet grans intervencions i ha acabat ovacionat pel Palau. Perquè una vegada i una altra ha aparegut per aturar tots els xuts del Llevant, que ja jugava amb porter-jugador. I n’ha tingut una última, clau, perquè el seu refús l’ha caçat Marcenio per fer el gol de la tranquil·litat a porteria buida (5-3, min 39). No ha estat el definitiu, perquè André Coelho, també a porteria buida, ha tancat el resultat (6-3, min 40). 

Un resultat que permet passar pàgina respecte la desfeta a la Supercopa i seguir pujant posicions a la Lliga. Gran triomf, doncs, al Palau, el dia del retorn de l’afició, que ha vist un autèntic partidàs. 

LA FITXA

Barça, 6

Llevant, 3

Barça: Óscar, Aicardo, Dyego, Marcenio, Ferrao –cinc inicial- Daniel, Matheus, Adolfo, André Coelho, Ximbinha, Esquerdinha.

Llevant: Fede, Marc Tolrà, Roger, Rivillos, Esteban –cinc inicial- Jorge Santos, Gallo, Rubi Lemos, Pedro Toro, Maxi Rescia.

Gols: 1-0, Ximbinha (min 6). 2-0, Ferrao (min 10). 3-0, Daniel (min 13). 3-1, Pedro Toro (min 14). 4-1, André Coelho (min 14). 4-2, Pedro Toro (min 14). 4-3, Roger Serrano (min 30). 5-3, Marcenio (min 39). 6-3, André Coelho (min 40). 

Àrbitres: Felipe Madorrán, Urdanoz Apezteguia. Groga per als visitants Pedro Toro, Maxi Rescia, Esteban, Jorge Santos, Rubi Lemos i Cayetano. 

Observacions: 810 espectadors al Palau. Abans del partit, s’ha fet un minut de silenci en memòria de l’exdirectiu del Barça, Josep Mussons.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut