Movistar Inter – Barça: S’escapa la Copa d’Espanya (6-1)

L’efectivitat de l’Inter, que ha aprofitat bé les seves ocasions, ha acabat per imposar-se a la gran final

El Barça de futbol sala no ha pogut guanyar la Copa d’Espanya en la gran final que s’ha jugat a Madrid. Els d’Andreu Plaza s’han avançat a la pista del WiZink Center, però no han pogut contra un Inter intens i efectiu, que ha castigat durament els blaugrana (6-1). En una final inèdita que els culers no han pogut celebrar, després de dos dies de molt futbol sala.

I això que els catalans han sortit millor en l’inici de partit, amb ocasions perilloses, i s’han trobat el premi molt ràpidament. Ho ha fet a través de Ximbinha, amb un autèntic golàs de xilena (0-1, min 4) que ha trencat l’empat a zero, davant l’atenta mirada del president del Barça, Joan Laporta, i dels directius Rafael Yuste, Aureli Mas, Xavier Barbany i Miquel Camps.

L’Inter s’entona

Però aquest gol ha resultat ser important, perquè ha obligat l’Inter, dinàmic i intens com sempre, a millorar. El pas dels minuts ha acabat de despertar els madrilenys, que a poc a poc han anat posant a prova un Dídac Plana que, en moltes ocasions, ha estat un mur que ha desesperat els de Tino Pérez.

Res, però, ha pogut fer amb un xut potent de falta de l’exblaugrana Èric Martel, que ha transformat l’empat (1-1, min 13), ni amb el gol de Borja en una acció d’estratègia que ha capgirat el marcador (2-1, min 16).

Un minut d’or per a l’Inter

Després del descans el Barça ho ha intentat, però s’ha trobat amb un contundent Jesús Herrero. Un  moment bo del Barça en què, la segona groga a Marcenio i els 2 minuts en inferioritat han estat aprofitats per l’Inter i per Borja, que ha marcat el seu segon gol de la nit (3-1, min 28). A més, sense temps pràcticament per pair-ho, i en una nova jugada d’estratègia, Èric Martel ha fet el quart (4-1, min 29).

L’entrada del porter-jugador per part del Barça (min 29) tampoc no ha resultat profitosa i l’Inter ha fet efectius els errors blaugranes per fer més gran la renda. Primer Cecilio ha caçat una pèrdua per batre Dídac (5-1, min 31), mentre que posteriorment, en una recuperació, Saldise ha marcar de camp a camp sense porter (6-1, min 32).

Un resultat que ja no s’ha tornat a moure i que evita que el Barça pugui sumar la sisena Copa d’Espanya de la secció, la tercera de forma consecutiva. No ha pogut ser, però de ben segur que ho tornarà a intentar.

LA FITXA

Movistar Inter, 6
Barça, 1

Inter: J. Herrero, Boyis, Cecilio, E. Martel, Dani Saldise –cinc inicial- Fer Drasler, Pito, Raya, Borja, Bruno Lacovino, Jon.

Barça: Dídac, Marcenio, Dyego, Matheus, Ferrao –cinc inicial- Adolfo, André Coelho, Aicardo, Daniel, Ximbinha, Joselito, Bernat Povill.

Gols: 0-1, Ximbinha (min 4). 1-1, Martel (min 13). 2-1, Borja (min 16). 3-1, Borja (min 28). 4-1, Martel (min 29). 5-1, Cecilio (min 31). 6-1, Saldise (min 32).

Àrbitres: Cordero Gallardo, Rabadán Sáinz. Groga al jugador de l’Inter Fer Drasler i al del Barça Daniel. El blaugrana Marcenio ha estat expulsat per doble groga.