Barça - Anadolu Efes: La ratxa triomfal queda frenada (86-88)

Després de sis victòries consecutives, els blaugranes perden el primer partit d'aquest 2021

Arriba l'amargor de la derrota. Després de sis partits consecutius sense perdre, el Barça ha caigut davant l'Anadolu Efes (86-88). La defensa i l'atac culer, tot i els 24 punts de Mirotic, no han maquinat amb la frescor d'altres dies. D'aquesta manera, els de Sarunas Jasikevicius han extraviat la victòria per primera vegada en aquest 2021.

Amb aquest ensopec, els blaugranes tenen un balanç europeu de 17-7

Tot i els triples, el Barça no impera...

50-53 ha reflectit el marcador a la mitja part. La prova més evident que els atacs han tombat les defenses. La pilota ha viscut constantment instal·lada en la cistella. Especialment, en la del FC Barcelona. Perquè l'Efes ha estat capaç de portar la batuta anotadora, i del partit. L'elenc turc ha arribat a gaudir d'un avantatge de 10 punts.

Mirotic i Davies s'han esforçat per mantenir els blaugranes a prop dels visitants. 11 punts de l'aler pivot de Podgorica i 10 del pivot de Filadèlfia han trencat la complicació dels de Saras per sumar. Un triple, des de mitja pista i tocant a tauler, del 0 barcelonista sobre la botzina del segon quart ha donat vitalitat al Barça. Precisament, el tir des dels 6,75 metres ha estat el principal argument culer per contrarestar el domini visitant; han registrat un sis de set en la primera part que no ha tingut continuïtat en els següents compassos.

DSC_2269-min
Davies, sobre la botzina del descans i des de mitja pista, ha transformat el seu primer triple del curs

... i l'Efes segueix per sobre

Al minut 24, el 33 blaugrana, el guia anotador dels de Jasikevicius, ha dibuixat l'empat (58-58) en l'electrònic per primera vegada en aquesta jornada 21 d'Eurolliga. Una anècdota. Perquè, ràpidament, els d'Ergin Ataman s'han apoderat altre cop del ritme encistellador. Dinamitats per un parcial de 0-9, els turcs han construït una diferència de 10 punts.

El 65-72 ha obert el darrer i definitiu quart. Després de cinc minuts de sequera anotadora barcelonista, l'Efes ha traçat un nou avantatge. L'atac i la defensa barcelonista no han rutllat i la primera derrota del 2021 s'ha albirat. Més quan els turcs han situat el +13. Tot i mostrar caràcter fins al final i situar-se dos punts per sota, el Barça no ha pogut negar el triomf visitant: 86-88.

Així doncs, els culers s'han topat amb la derrota per primera vegada en aquest nou any. Ara el pròxim repte del Barça és el Bilbao Basket en Lliga Endesa.