15 anys d'un Clàssic històric

15 anys d'un Clàssic històric

El 19 de novembre del 2005, els culers van vèncer al Bernabéu per 0-3 amb dos golassos de Ronaldinho i un d'Eto'o, en el que també va ser el primer Clàssic de Messi

Es compleixen 15 anys d'un Clàssic històric. El 19 de novembre del 2005, el Barça de Frank Rijkaard va golejar al Reial Madrid de Vanderlei Luxemburgo per 0-3 a la Lliga, en un duel que ha quedat per sempre gravat en la història dels Clàssics. Aquella nit, Ronaldinho va acabar ovacionat pel Santiago Bernabéu després d'oferir una brutal exhibició, amb dos gols inclosos. A més, va ser el primer Clàssic que va disputar un jove Leo Messi, amb només 18 anys.

Aquella nit el conjunt culer va sortir a un 11 format per: Víctor Valdés, Oleguer, Márquez, Puyol, Gio Van Bronckhorst, Edmílson, Xavi, Deco, Ronaldinho, Messi i Eto'o. A la segona part, Rijkaard va donar entrada a Andrés Iniesta. Quin equipàs!

mini_ReialMadridCF-FCBarcelona0-3J12Lliga1aDivisi2005-2006_pic_19-11-05barcelona05

Per part del Reial Madrid, curiosament també estaven sobre la gespa l'actual capità, Sergio Ramos, i l'actual tècnic, llavors com a jugador, Zinedine Zidane. L'11 de Luxemburgo va ser el següent: Casillas, Míchel Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Roberto Carlos, Pablo García, Zidane, Beckham, Robinho, Raúl i Ronaldo. A la segona meitat entrarien Guti i Baptista.

Samuel Eto'o va avançar als culers als 14 minuts de joc, definint a la perfecció davant Casillas després d'una assistència del debutant Messi. Ja a la segona part, dos gols pràcticament calcats de Ronaldinho, iniciant des de l'esquerra i regatejant a Salgado i Ramos, va acabar situant el 0-3 (minuts 59 i 77). L'afició blanca va caure rendida a la màgia del brasiler, que va acabar sent ovacionat pel Santiago Bernabéu.

Una temporada on finalment, el Barça acabaria aconseguint un doblet històric, amb la consecució del títol de Lliga i la Lliga de Campions a París contra l'Arsenal. Sens dubte, 15 anys d'un Clàssic sublim dels culers, que perdurarà per sempre al record dels barcelonistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut