Hristo Stóitxkov publica la seva autobiografia

Hristo Stóitxkov publica la seva autobiografia

El llibre està disponible des d’aquest dimarts 10 de novembre a través de l’e-commerce de la Barça Store del Camp Nou i a les botigues del Club

Hristo Stóitxkov. Autobiografia recull les vivències i les anècdotes dins i fora del camp  protagonitzades per l’exblaugrana al llarg de la seva dilatada trajectòria. Escrit a quatre mans amb el periodista Vladímir Pamukov i editat per SoftPress, l’exjugador recorda al llarg  de quasi  400 pàgines moments clau de la seva estada al CSKA Sofia i la seva arribada al Barça, per  entrenar sota les ordres de Johan Cruyff, així com els moments viscuts amb la selecció búlgara, entre d’altres.

El llibre està disponible des d’avui a l’e-commerce de la Barça Store del Camp Nou i a les botigues del Barça de Passeig de Gràcia i de l’Aeroport T1. En ell, Stóitxkov repassa com van ser els seus inicis i com va atreure l’interès del FC Barcelona, alhora que recorda com es va dur a terme el seu fitxatge pel club blaugrana, amb la caiguda del Mur de Berlín i la caiguda del govern búlgar de Todor Zhikov, del Partit Comunista, el novembre del 1989, com a teló de fons.

També parla del Dream Team, de com va ser la seva adaptació a Barcelona, de la seva relació amb Cruyff i amb la resta del seus companys, entre ells Romário, amb qui va compartir vestidor durant dos anys. Així mateix, relata diferents moments que el van marcar dins del camp durant les cinc temporades que va vestir la samarreta blaugrana entre el 1990 i el 1995, entre els quals la famosa trepitjada a l’àrbitre Urizar Azpitarte en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya el 1990 contra el Reial Madrid, abans de la seva marxa a la Serie A italiana per jugar amb el Parma la temporada 1995/96.

Stóitxkov recull també com va ser el seu retorn al Club un any després, i els dos anys que va passar a Barcelona, primer sota les ordres de Bobby Robson i després de Louis van Gaal, amb qui el jugador no va congeniar i va tenir diferents enfrontaments. Una etapa a la qual van seguir una nova estada al CSKA Sofia,  per després jugar a l’Al Nasr de l’Aràbia Saudita, el Kashiwa Reysol al Japó o el Chicago Fire i el DC United als Estats Units.

El llibre també deixa espai per a anècdotes familiars i escenes divertides com la ‘broma’ que va gastar a Ronaldo, poc després de l’arribada del brasiler al Barça, quan aquest li va preguntar l’hora de l’entrenament del dia següent i Stóitxkov li va respondre que era dia de descans. Ronaldo òbviament el va creure i no es va presentar a la sessió, amb la consegüent preocupació del cos tècnic i l’enrenou que es va generar al Club davant la seva absència.  

Pilota d’Or

El 1994 és un dels anys als quals l’exjugador i actual comentarista esportiu dedica especial atenció en aquesta autobiografia, ja que suposa l’any en què va sumar la Pilota d’Or al seu palmarès i l’any en què va aconseguir arribar a les semifinals de la Copa del Món dels Estats Units, on van caure eliminats davant la selecció italiana.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut