FC Barcelona Femení: Rècords a tocar

Tant a nivell ofensiu, com defensiu les blaugranes resten a prop d’assolir fites històriques

Durant aquest dies s’ha parlat molt de l’eficàcia ofensiva del FC Barcelona Femení, en aquest inici de temporada. Les de Lluís Cortes han marcat 21 gols en 4 partits de Liga i a la vegada, en l’aspecte defensiu, no han rebut cap gol en els partits oficials disputats fins a dia d’avui.

Les dades són de mèrit però aquesta situació ens porta a dades més precises al voltant de l’equip.

El rècord golejador, a tocar

Actualment, Sonia Bermúdez és la jugadora que més gols ha marcat amb el FC Barcelona Femení. La davantera va aconseguir 123 gols vestint la samarreta blaugrana entre el 2011 i el 2015. Bermúdez va marcar 108 en Lliga, 3 en Champions, 6 en Copa de la Reina i 6 en Copa Catalunya.

Ben a prop de Bermúdez es situen dues jugadores blaugranes. Alexia Putellas i Jenni Hermoso porten 120 gols cadascuna, com a blaugranes. Alexia ha aconseguit 94 gols en Lliga, 6 en Champions, 10 en Copa, 2 en Supercopa i 8 en Copa Catalunya.

Per la seva banda, Jenni Hermoso porta 101 gols en Lliga, 8 en Champions, 6 en Copa i 5 en Copa Catalunya, vestint la samarreta blaugrana.

Ambdues resten a 3 gols d’igualar Bermúdez i en els propers partits, es podria assolir una fita històrica.

La porteria a fer historia

Amb la seva darrera victòria davant el Betis (0-5) el Barça femení ha igualat el seu rècord de nou partits seguits mantenint la seva porteria imbatuda a la Lliga (els cinc darrers de la temporada 2019/20 i els quatre primers de la 2020/21).

La seva anterior marca s’havia establert entre novembre del 2014 i gener del 2015, amb nou partits seguits i 891 minuts sense rebre cap gol. Ara, la victòria a Sevilla ha deixat el minutatge d’imbatibilitat a la porteria en 838 minuts. Això vol dir que si al partit davant l’Atlético, del proper dimecres el Barça aguanta sense rebre cap gol fins al minut 54 haurà establert un nou rècord d’imbatibilitat a la porteria.