Les obres al voltant del Camp Nou per a l’Espai Barça es reprenen després de l’aturada per l’esclat de la pandèmia

Les obres al voltant del Camp Nou per a l’Espai Barça es reprenen després de l’aturada per l’esclat de la pandèmia

Entre els mesos d’octubre i desembre es consolidarà el mur del cementiri de les Corts que llinda amb les obres de la via pública, en el marc de l’actuació urbanística en l’avinguda de Joan XXIII

Les primeres obres d’urbanització dels carrers i espais públics de l’entorn del Camp Nou, que van començar a mitjans de febrer, van haver d’aturar-se al mes de març a causa de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 i la declaració de l’estat d’alarma.

Amb l’objectiu de seguir amb el pla constructiu de l’Espai Barça, aquest mes d’octubre part dels treballs s’han reprès amb l’execució d’unes obres de consolidació del mur del cementiri de les Corts que llinda amb l’obra de la via pública. La nova urbanització proposa canvis significatius en aquesta part del carrer i és prioritari abordar aquesta intervenció en primer terme. El reforç d’aquest mur s’aconsegueix realitzant un tall en el talús o pendent que surt d’aquesta paret i que arriba fins a l’actual vorera. En aquest tall es construirà un altre mur d’uns 1,5 m aproximadament que contindrà el pes del mateix talús i del perímetre del cementiri.

Es calcula que aquestes obres estaran enllestides durant el mes de desembre, a l’espera que la resta d’actuacions d’urbanització de l’avinguda de Joan XXIII, entre els carrers de Menéndez Pelayo i Martí i Franquès, puguin seguir durant els propers mesos.

Les obres d’urbanització d’aquesta zona donen continuïtat a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), aprovada en el mandat municipal passat, que té l’objectiu d’obrir el recinte del Camp Nou al veïnat i generar un nou espai ciutadà de qualitat. El projecte d’urbanització va ser aprovat per part de l’Ajuntament de Barcelona al desembre del 2019 després que el Club arribés a un acord amb els afectats de tot l’àmbit. El nou planejament de la zona inclou les intervencions per urbanitzar una superfície total de 111.046,74 m2 que permetran crear un gran espai obert al voltant de l’Estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells existents i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per millorar l’accés rodat i de vianants.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut