Zenit – Barça: Desenllaç cruel (74-70)

Els culers, tot i anar gran part del partit per davant al marcador, cauen en un darrer quart on la falta d’encert ha condemnat al Barça

Cruel derrota del Barça davant el Zenit (74-70). Tot i anar gran part del partit per davant al marcador, la falta d’encert en atac al darrer quart ha permès als locals capgirar el resultat. Un partit accidentat abans de començar, que ha patit ajornament de dia i canvi d’hora i que ha hagut de dirigir Tomas Masiulis degut a les baixes de Sarunas Jasikevicius i Darius Maskoliunas, positius per Covid-19.

El matx ha començat de manera favorable per als barcelonistes, amb un bon parcial de 2-10 durant els primers quatre minuts, gràcies a dos bons triples de Higgins i Abrines. Els culers han arribat a guanyar de 10 punts (9-19), però un bon parcial de 7-0 per als locals, culminat amb un triple de l’exblaugrana Pangos, ha permès finalitzar el primer quart amb un ajustat 16-19 al marcador.

Es manté la igualtat

El segon quart, però, ha estat un intercanvi de cops constant entre tots dos equips, sense cap dels dos sent capaç de dominar totalment el matx, i amb els locals estrenyent cada cop més el marcador. Tot i així, els culers han aguantat bé el ritme i han mantingut la distància fins al descans (35-38).

La tònica s’ha mantingut al tercer quart, amb el Barça sempre per davant al marcador però sense poder distanciar-se en cap moment, degut a la insistència del Zenit per seguir dins del partit, que els ha permès quedar-se a només un punt (54-55).

Remuntada local

El darrer quart, però, el Barça ha pagat la falta d’encert en atac i ha vist com els russos s’avançaven per primer cop al marcador. Tot i així, el resultat seguia totalment igualat, però a poc a poc, amb un parcial d’11-2 per als de Xavi Pascual, el partit s’ha posat impossible per als blaugrana, que han acabat caient per 74-70. Finalment, amarga derrota en el que ha estat el primer partit com a visitants a Europa de la temporada.