Helvetia Anaitasuna – Barça: La Lliga comença amb victòria (18-31)

El conjunt blaugrana ha guanyat amb autoritat en el primer enfrontament de la Lliga Asobal, on defensa un any més el títol com a vigent campió

Torna la Lliga Asobal i torna amb victòria blaugrana! Els culers han superat a l'Helvetia Anaitasuna per 18-31 en un partit dominat de principi a fi per part del Barça i on Aleix Gómez ha estat el màxim golejador amb 7 gols. Així doncs, els de Xavi Pascual han començat la defensa del títol amb un bon triomf que els permet mantenir la bona ratxa, després d'haver guanyat ja la Supercopa de Catalunya i la Supercopa d'Espanya el passat mes d'agost.

Inici blaugrana

Tot i que el primer gol del partit ha estat obra dels locals, el conjunt culer ràpidament ha capgirat el marcador per situar-se per davant amb gols de Langaro i Entrerríos, un avantatge que ja no perdria en tot el matx. A més, els de Xavi Pascual han començat a obrir escletxa al marcador (6-13) després d'un bon parcial, fet que ha obligat el tècnic local a demanar temps mort. Tot i així, el ritme barcelonista no s'ha aturat, i sumat a les diverses exclusions de l'Anaitasuna i la capacitat golejadora d'Aleix Gómez, els blaugrana han marxat al descans amb un còmode 8-17.

Ja a la segona meitat, els culers no han afluixat, i no han donat cap tipus d'opció als locals. De fet, el Barça ha arribat a doblar el marcador amb el 12-24, i tot i així, Bols, el porter local, ha estat el més destacat amb grans aturades. Ja als darrers minuts, el jove Diocou ha tancat la seva gran actuació amb un total de cinc dianes, i Cindric, a l'últim segon i de penal, ha anotat el definitiu 18-31 per situar el màxim avantatge de 13 punts.

Cal recordar que el Barça es queda ja concentrat a Pamplona, i des d’allà es desplaçarà el divendres a Logronyo per jugar el següent partit de Lliga.

Helvetia Anaitasuna, 18
Barça, 31

Helvetia Anaitasuna: Patrick Bols (-), Álvaro Gastón (2), Antonio Bazán (1), Eduardo Fernández (1), Ander Torriko (3), Carlos Chocarro (2) i Juan Del Arco (1) -set inicial-. Etxeberria (1), Héctor González (1), Aitor García (3), Endika Andueza (1), Marcos Cancio (-), Guillermo Fischer (-), Ander Izquierdo (2) i Ruslan Dashko (-).
Barça: Möller (-), Mortensen (2), Raúl Entrerríos (1), Aleix Gómez (7), Thiagus Petrus (-), Langaro (3) i Ludovic Fabregas (2) -set inicial-. Blaz Janc (4), Diocou (5), Dika Mem (3), Cindric (1), Àlex Pascual (-), Pálmarsson (2), Makuc (-), Fabregas (2) i Frade (1).
Parcials: 2-2 / 3-5 / 4-7 / 6-11 / 8-15 / 8-17 / descans / 9-19 / 11-20 / 12-24 / 15-26 / 18-28 / 18-31
Àrbitres: Jesús Álvarez Menéndez i José Carlos Friera Cavada