Marta Galimany, nou rècord d’Espanya de l’hora en pista

Marta Galimany, nou rècord d’Espanya de l’hora en pista

La blaugrana de Valls ha superat en més d’un quilòmetre dos-cents (17.210m) l’antiga marca que tenia Raquel Gómez

“La Marta és molt rigorosa i avui ho ha demostrat sent un rellotge”, afirmava Jordi Toda, entrenador de Marta Galimany, després que la maratoniana del Barça batés el nou rècord d’Espanya de l’hora en pista, amb una nova millor marca de 17.210 metres.

Ritme estratosfèric

Per aconseguir aquesta marca, Galimany ha hagut d’imposar un ritme altíssim des del tret de sortida. Al llarg de les primeres quinze voltes (de les 41 que necessitava per batre el rècord), la de Valls ha marcat un ritme de 3.33’ el quilòmetre -el mateix que li va servir a Sevilla per aconseguir la mínima per als Jocs Olímpics en la prova de marató.

Lluny de conformar-se, la blaugrana ha premut l’accelerador en el tram final de la prova. A més de tres minuts per arribar a l’hora, Galimany ja havia superat els 16.072 metres, marca que tenia Raquel Gómez, que va establir un nou rècord l’any 2018, i, a falta d’un minut, la de Valls ja havia iniciat la volta número 43 a la pista del Fornàs. Just quan ha sonat el tret final, iniciava la volta 44.

Finalment, els jutges han deixat el nou rècord en 17.210 m, un registre que deixa sensacions molt bones, tenint en compte que implicaria un temps d’1:13:34’’ en la prova de mitja marató, dit d’una altra manera: un nou rècord d’Espanya d’aquesta distància.

Seguir treballant

La marca de Galimany demostra que a la de Valls no li ha afectat el confinament. De fet, el seu entrenador s'ha mostrat optimista davant els reptes de futur: "estem en l'evolució que volem".

El pròxim gran objectiu de la culer serà el mundial de mitja marató de Polònia. Aquesta prova, prevista per al 17 d’octubre d’enguany, marcarà l’últim pic de forma abans d’encarar definitivament la preparació per als Jocs de Tòquio del 2021. Ara bé, el mundial segueix pendent de la Covid-19, la qual podria obligar a suspendre’l, un fet que obligaria, segons Toda, “a inventar-nos nous reptes, perquè la Marta segueixi tenint aquesta ambició competitiva que té”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut