De jugar al Barça a dirigir banquetes

De jugar al Barça a dirigir banquetes

Repassem els moviments d’exfutbolistes del Club que exerceixen de místers

Una vintena de membres de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona continua la seva carrera professional al capdavant de banquetes de totes les categories, tant a Catalunya, Espanya i també a l’estranger. L’haver jugat al Club i per tant conèixer-ne l’ADN i el mètode de treball els aporta un valor afegit, més enllà de la formació, habilitats personals i experiència acumulada. També hi ha qui amb un palmarès indiscutible està a l’espera de trobar nova banqueta on exercir de míster, tot i que en despatxos de molts Clubs encara s’estan decidint els equips tècnics de la temporada que ve. En aquest article fem una radiografia dels exjugadors i exjugadores blaugrana amb responsabilitats tècniques a diferents clubs. Alguns dels noms figuren a la Borsa d’Entrenadors de l’Agrupació o han passat per les aules de formació de l’associació, per millorar la seva capacitació amb els cursos d’entrenador o tallers específics.

Després d’alguns anys amb força presència d’exfutbolistes del FC Barcelona, Julen Lopetegui i Òscar Garcia són ara mateix els únics exjugadors blaugrana liderant una banqueta a la Primera Divisió masculina. L’exporter, que té com a segon a Pablo Sanz. viu amb el Sevilla un final de temporada de rècord, que ha acabat quart a La Liga i classificat per Europa i que està pendent de jugar els vuitens de final de l’Europa League amb la Roma. De la seva banda, Òscar -acompanyat del seu germà Roger i del també exblaugrana Ruben Martínez- continuarà la temporada vinent al Celta de Vigo, una vegada assegurada la categoria in extremis a l’última jornada. Pel que fa a la Primera Divisió femenina, Natàlia Arroyo -que ha col·laborat en els Live Calls de l’Agrupació durant el confinament- ja està instal·lada a Sant Sebastià i a punt per començar a dirigir els entrenaments de la Real Societat. Encara a nivell espanyol, Luis Enrique espera poder reunir de nou la selecció per preparar l’Eurocopa, que el coronavirus ha obligat a ajornar fins el 2021 i que en principi s’haurà de celebrar a 12 ciutats europees per commemorar el 60 aniversari del torneig. Un Luis Enrique que també s’està mostrant molt actiu durant la pandèmia i que va aparèixer en el vídeo que l’Agrupació va dedicar als infants de Catalunya.

De la Premier a Qatar

A nivell europeu, Pep Guardiola està centrat a preparar la tornada dels vuitens de final de la Champions que el Manchester City ha de disputar amb el Real Madrid el dia 7 d’agost, en la recta final de la seva quarta temporada dirigint la banqueta del club anglès. A la mateixa Premier, Mikel Arteta començarà la segona temporada amb l'Arsenal. Un altre membre del mític Dream Team, en aquest cas Ronald Koeman, lidera la renascuda selecció holandesa de De Jong amb l’horitzó del Mundial de Qatar del 2022. Sense sortir del país àrab, l’Al-Sadd de Xavi Hernández és a punt de reprendre el campionat, amb un staff tècnic completat per 3 exjugadors blaugrana més: Sergio García, David Prats i Toni Lobo. Completem aquesta ronda internacional d’exjugadors ara entrenadors a la Superlliga índia, on per segona temporada Carles Cuadrat ha estat el míster del Bengaluru FC, després de 3 campanyes com a segon en el mateix equip.

Els nervis de la promoció

Tornem a casa per continuar el repàs als exjugadors i exjugadores del FC Barcelona que són entrenadors. Francesc Xavier García Pimienta dirigeix el Barça B a la promoció d’ascens a 2a Divisió A i que precisament aquest diumenge 25 de juliol es veurà les cares a la final amb el CE Sabadell d'Antonio Hidalgo. I a l'altra final del playoff, la UE Cornellà on Jordi López Felpeto és el segon entrenador jugarà contra el Castelló. Qui continuarà la temporada vinent a 2a Divisió B és el FC Andorra de Nacho Castro, amb la incorporació al cos tècnic del fins ara jugador del club pirinenc, Fede Bessone. Una categoria, la Segona B, on es podria completar la presència amb ADN blaugrana a les banquetes si el Terrassa de Xavi Molist, directiu de l’Agrupació, guanya la final del play-off d’ascens al CE L’Hospitalet aquest dissabte 25 de juliol.

En altres categories, en aquest cas la Tercera Divisió, caldrà prestar atenció a la UA Horta, que la temporada que ve liderarà l’exporter blaugrana, Víctor Valdés, en un categoria on s'enfrontarà a la UE Vilassar d'Alberto Aybar. I un equip que s’estrenarà a aquesta categoria serà el Girona B, després de quedar campions de Primera Catalana i que compta amb Dídac Rodríguez com a segon entrenador. Precisament a Primera Catalana també hi haurà un exblaugrana: Ramon Calderé, al capdavant del FC Santboià. Un altre club que ha pujat de categoria és l’Agrupació Esportiva Moja d’Olèrdola, entrenat per Luri Sorroche, i que la temporada que ve se les veurà amb la resta d’equips de Segona Catalana. La presència de membres de l’Agrupació en els equips tècnics la completem amb la Marta Cubí, que dirigeix la banqueta del CF Igualada Femení, i alguns noms a nivell de despatxos: Francisco Rufete, director esportiu del RCD Espanyol, Xavi Roca -també directiu de l'Agrupació- , director esportiu del Panathinaikos grec, Quique Cárcel, secretari tècnic del Girona, i Flor de Luna Pila, que és la nova directora dels equips femenins de la UE Sant Andreu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut