Barça – Baskonia: Pas de gegant i líders invictes! (81-75)

Tot i que encara no és matemàtic, els de Pesic aconsegueixen un triomf molt important de cara a la classificació per a les semifinals del play-off de l'ACB

Partit molt important el que s’ha jugat aquest diumenge a La Fonteta, i victòria clau en aquesta fase de grups. I és que el Barça ha derrotat el Baskonia (81-75) en el tercer partit d’aquest play-off, després que tots dos conjunts arribessin invictes, i passa a comandar de forma solitària la classificació del grup A. Un triomf molt important de cara a la classificació quan només falten dos partits, en què Mirotic, amb 22 punts, i Hanga, amb 14, han estat els màxims anotadors del Barça.

I no ha estat un partit fàcil, molt igualat, amb un sempre intens Baskonia. I això que els de Pesic han dominat l’electrònic en bona part del partit, especialment en l’inici. Malgrat que els bascos han començat encertats en atac, la defensa sòlida del Barça s’ha imposat (17-7, min 5) i l’encert de Higgins, amb 8 punts en els primers minuts, ha estat determinant per tenyir el primer temps de blaugrana (20-11, min 10).

Però la tònica inicial ha canviat al segon quart, després que el Baskonia –ha arribat a perdre de 13 (24-11)- hagi reaccionat de la mà d’un Shields que ha fet 17 punts només en el segon període (35-37, min 18).

A partir d’aquí, l’equilibri ha estat una constant fins pràcticament el final. De fet, Mirotic i Claver han permès als de Pesic marxar al descans amb un petit avantatge (42-39, min 20), però s’ha capgirat, també per la mínima, en l’últim segon d’un tercer període més escàs de punts, després d’una cistella sobre la botzina de Henry (55-56, min 30).

Hanga accelera el Barça

Però enmig de la igualtat ha estat un jugador el que ha acabat per decantant la balança. I, afortunadament per al Barça, aquest ha estat Adam Hanga, amb un gran quart quart tant en defensa com en atac. 10 punts determinants (74-67, min 37) que han donat un avantatge ja molt difícil de neutralitzar per al Baskonia, que no ha pogut remuntar i ha vist com l’equip de Pesic aconseguia endur-se el triomf amb el 81-75.

Una victòria, la tercera en tres partits, que serveix per fer un pas molt important de cara a la classificació i deixa a tocar la classificació matemàtica. Es podria assolir el proper dimarts, contra el Bilbao Basket (18.30h)