Escollits per sorteig els 3.546 nous compromissaris per als propers dos anys

Escollits per sorteig els 3.546 nous compromissaris per als propers dos anys

Amb la presència del vicepresident primer, Jordi Cardoner, s’ha celebrat avui l’elecció dels socis que tindran vot a les Assemblees Generals de les temporades 2020/21 i 2021/2022

Aquest dimecres 10 de juny s’ha procedit a fer el sorteig dels socis compromissaris del FC Barcelona que tindran vot a les Assemblees Generals del Club per a les temporades 2020/21 i 2021/22.  L'acte, que ha tingut lloc a les 12 h a l’Auditori 1899 del Camp Nou, ha comptat amb la presència del vicepresident primer, Jordi Cardoner, que ha estat acompanyat per la secretària de la Junta Directiva, Marta Plana, el síndic dels socis del FC Barcelona, Joan Manuel Trayter, el notari Gerardo Conesa, que ha estat qui ha donat fe del sorteig, i el tècnic de sistemes Oriol Garcia.

Ateses les circumstàncies provocades per la pandèmia de la Covid-19, l’acte del sorteig s’ha celebrat seguint en tot moment la normativa sanitària i de seguretat necessàries i ha estat retransmès en streaming al web del Club i accessible virtualment per a tots els socis.

Mitjançant un procés informàtic s’han extret un total de 7.092 números, entre els 103.297 socis que compleixen els requeriments per ser elegibles, i els primers 3.546 seran els designats compromissaris a partir del pròxim 1 de juliol fins al 30 de juny del 2022; la resta seran els suplents.

Membres de l’Assemblea

De cara als pròxims dos anys, l’Assemblea de Socis i Sòcies Compromissaris quedaria composta de la manera següent: 3.546 socis designats per sorteig, que formen el 2,5% de tot el col·lectiu de socis; els 947 socis més antics de l’Entitat, que formen el Senat; 14 membres de la Junta Directiva; 5 expresidents del Club; 4 membres de la Comissió de Disciplina; 5 de la Comissió Econòmica, 5 de la Comissió de Control i Transparència i, finalment, els 30 presidents de Federacions territorials de Penyes. En total, 4.556 membres de l’Assemblea.

Segons els Estatuts del FC Barcelona, per poder ser soci compromissari cal ser major d’edat, tenir una antiguitat de soci de com a mínim 5 anys i no tenir suspesa la condició de soci. Amb un cens total de 141.846 socis a 30 de juny del 2019, són 103.297 els que compleixen aquests requisits i els que han entrat al sorteig d’avui.  No s'han inclòs els socis que ja formen part de l’Assemblea com a components dels col·lectius de senadors, presidents de federacions de penyes, expresidents del Club o membres de la Junta Directiva i de les comissions estatutàries. 

Garantir la màxima participació

Amb la finalitat de garantir l’aplicació de més participació i representativitat en l’Assemblea, també s’estableix que el soci compromissari pot renunciar a la seva condició amb antelació a la celebració de l’Assemblea General, i que cal preveure un nombre igual de compromissaris suplents per substituir, per ordre de sorteig, aquells socis que renunciïn a la seva condició de compromissaris.

Jordi Cardoner ha tancat l'acte amb un record als socis i sòcies que ens han deixat aquests dies i ha destacat que "aquest sorteig de socis compromissaris és un dels fets diferencials del FC Barcelona i mostra el sentit democràtic del funcionament de l’Entitat i amb la figura dels suplents s’ofereix la possibilitat d’augmentar la participació dels socis. Volem agrair la tasca dels compromissaris sortints i felicitar els que han estat escollits avui.  Amb aquest acte iniciem el camí cap a la nova normalitat i aquest divendres ja obren, amb les restriccions necessàries, les oficines d’atenció als socis i penyistes, el museu i la botiga, a més de tornar el futbol aquesta setmana”.  El vicepresident primer del Barça també ha volgut agrair la tasca i les accions de tots els col·lectius blaugrana que han ajudat a pal·liar les conseqüències de la pandèmia.

La Seu Social obrirà a partir del divendres dia 12 i presencialment el soci podrà consultar si forma part dels compromissaris escollits, però de tota manera, el Club notificarà per escrit la confirmació de la seva nova elecció als socis escollits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut