La Fundació Stavros Niarchos i la Fundació Barça donen suport a l'estudi d'investigació Kids Corona de l'Hospital Sant Joan de Déu

La Fundació Stavros Niarchos i la Fundació Barça donen suport a l'estudi d'investigació Kids Corona de l'Hospital Sant Joan de Déu

L’estudi es focalitza en l’afectació de la Covid-19 en infants i embarassades

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, ha anunciat avui en una roda de premsa celebrada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que la Fundació Stavros Niarchos (SNF), amb la intermediació de la Fundació Barça, fa un donatiu de 500.000 euros per fer possible la realització de l’estudi Kids Corona sobre l’afectació de la Covid-19 en infants i embarassades, el qual l’estan portant a terme els equips d’investigació de Sant Joan de Déu.

La plataforma vol impulsar estudis d'investigació que permetin esbrinar per què els nens estan més protegits davant d'aquest virus que la resta de la població. L'objectiu final és descobrir quins són els factors que els protegeixen i trobar un tractament que permeti estendre a la població adulta la protecció natural que tenen els nens davant la Covid-19. Els investigadors creuen que els nens són la clau per vèncer aquesta pandèmia.

Els primers resultats de la investigació, que s’han presentat avui, han permès als investigadors descobrir que un 17,5% dels infants que han conviscut amb un pare o mare malalt de Covid-19 també ha contret el virus. És un percentatge molt semblant al que s’ha identificat en els adults que han estat en contacte amb un convivent infectat (18,9%). 
Això porta els investigadors a concloure que els infants s’infecten igual que els adults quan estan exposats a una font d’infecció. Però la malaltia es manifesta molt més lleu en els nens i nenes que en els adults, ja que més del 99% dels menors no mostraven símptomes o aquests eren poc importants. En la majoria dels casos, la família no va sospitar que aquests infants poguessin haver estat infectats perquè no van presentar símptomes o van presentar símptomes molt lleus, principalment febre, en el termini d’entre 7 dies abans fins a 14 dies després que el progenitor fos diagnosticat.

Col·laboració amb la Fundació Stavros Niarcho

La Fundació Stavros Niarchos i la Fundació Barça col·laboren des de l’any 2016 donant suport al programa de refugiats i migrants (que es porta a terme a Grècia, Itàlia, el Líban i Catalunya) i amb la construcció del Pediatric Cancer Center de la Fundació Sant Joan de Déu,  projecte en què han fet importants aportacions econòmiques en els darrers anys, conjuntament amb la Fundació Messi.

També fa unes setmanes es va acordar amb Stavros Niarchos una col·laboració conjunta per la lluita contra la Covid-19 amb un donatiu que s’ha destinat a beques menjador, accés a aliments per a famílies vulnerables, suport a persones sense llar, suport psicosocial a la gent gran i sensibilització per prevenir l’epidèmia. L’actuació es va canalitzar a través del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del programa Creu Roja Respon de Creu Roja Catalunya, adreçades a famílies i col·lectius que necessiten aquest suport en aquests moments excepcionals. Aquest compromís de la Fundació Stavros Niarchos forma part de la seva iniciativa solidària mundial dedicada a donar suport a diverses causes en la lluita contra la Covid-19.

El Barça, especialment a través de la seva Fundació, s’ha implicat molt en aquesta crisi sanitària de la Covid-19. Durant els dies més importants de la pandèmia hem vist com el Barça es convertia en un actor humanitari que aconseguia portar a Catalunya material mèdic, especialment des de la Xina, o gestionar fons d’ajut per a persones desafavorides.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça

“Avui tinc l’honor de poder anunciar que la Fundació Stavros Niarchos, amb la intermediació de la Fundació Barça, fa un donatiu de 500.000 euros per fer possible la realització de l’estudi Kids Corona sobre l’afectació de la Covid-19 en infants i embarassades, el qual l’estan portant a terme  de manera brillant els equips d’investigació de Sant Joan de Déu.

“En nom de la Fundació de Barça i de la Fundació Stavros Niarchos vull felicitar l’equip d’investigació per la tasca que estant duent a terme i per aquests primers resultats que ens han presentat avui”. 

Manuel del Castillo Director Gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu

"Aquest ambiciós estudi el podrem realitzar gràcies a la col·laboració de la Fundació Barça i la Fundació Stavros Niarchos. Hem pogut col·laborar amb la Fundació Barça en molts projectes, entre ells el Pediatric Cancer Center, que gràcies a la seva capacitat d’influència s’ha pogut fer realitat".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut