10 anys de la Lliga dels 99 punts

10 anys de la Lliga dels 99 punts

El 16 de maig del 2010 el Barça va guanyar la seva vintena Lliga de la història després de superar per 4-0 el Valladolid en una tarda màgica de futbol

20 Lligues i 99 punts: història viva. Després de signar un dels capítols més gloriosos del futbol modern la temporada 2008-09, la del primer triplet, el Barça de Pep Guardiola va tornar a protagonitzar una altra gran efemèride 365 dies més tard. Quan semblava que ben poques coses es podien millorar d’aquell primer curs amb el tècnic de Santpedor a la banqueta, els blaugranes ho van tornar a fer. Van tornar a demostrar que encara no havien tocat sostre, i ho van fer aconseguint el vintè títol de Lliga de la història del Club, el segon de manera consecutiva. Aquesta vegada, a més, amb un rècord de punts mai abans assolit a la competició: 99. Va ser tal dia com avui ara fa tot just deu anys. Al Camp Nou, en una jornada rodona.

El Barça i el Reial Madrid, amb 96 i 95 punts respectivament, arribaven a l’última jornada de Lliga amb moltes de les seves opcions encara intactes per acabar-se adjudicant un dels títols més ajustats de la història de la competició. Tant blaugranes com blancs no tenien un últim compromís fàcil. Més aviat al contrari. L’aleshores conjunt dirigit per Manuel Pellegrini s’enfrontava al Màlaga de Juan Ramón López Muñiz, que necessitava puntuar per aconseguir la permanència, mentre que els de Guardiola se la jugaven contra un Valladolid igual de necessitat que l’equip andalús. Finalment, 90 minuts després del xiulet inicial, els malaguenys es van poder salvar i els castellans no van poder evitar el descens al Camp Nou.

L'última Lliga guanyada a casa va ser la del 2010, contra el Valladolid / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Quatre gols per acabar tocant el cel

Amb un Estadi ple de culers que esperaven celebrar la vintena Lliga blaugrana, el Barça no va fallar i va aconseguir els tres punts més dolços de la temporada. Ho va fer amb un doblet de Leo Messi, un gol de Pedro i un altre en pròpia porteria del Valladolid, quatre dianes que van ser suficients per superar els esquemes del conjunt entrenat per Javier Clemente. Aquell diumenge 16 de maig, el Barça es va proclamar campió de Lliga per segona temporada consecutiva, i, de retruc, es va poder treure l’espina de l’eliminació de la Champions a la semifinal contra l’Inter de Milà poc més de quinze dies abans.
 
Els 99 punts blaugrana no van ser una anècdota d’aquell títol de Lliga, sinó que van esdevenir una conseqüència directa del que ja ha transcendit com una campanya gairebé perfecta. El Barça només va encaixar una derrota en tot el curs domèstic, a més de marcar 98 gols i ser l’equip menys golejat de la Lliga.

Busquets, Valdés, Pedro i Thiago celebren la Lliga 2009/10 / FOTO: ARXIU FCB

Una dècada plena d’èxits

Amb el vintè campionat de la seva història, el Barça es consolidava en el primer esglaó del podi del futbol europeu i mundial. La Lliga dels 99 punts acabaria passant a la història com la segona de Guardiola i la primera d’una dècada màgica per al barcelonisme, en què n’acabarien arribant sis més, amb menció especial pel segon triplet blaugrana, el de la temporada 2014-15, amb Luis Enrique com a entrenador. 
 
Tal dia com avui ara fa deu anys, els carrers de Barcelona van esclatar d’alegria per celebrar un nou títol. De ben segur que ho tornaran a fer en un futur proper.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut