Desè aniversari de la segona Eurolliga de bàsquet

Desè aniversari de la segona Eurolliga de bàsquet

El 9 de maig del 2010 el Barça de Xavi Pascual va demostrar ser el millor equip d'Europa guanyant l'Eurolliga

El 9 de maig del 2010 el Barça de bàsquet va tocar el cel de París en aconseguir la segona Eurolliga de la secció. Aquest dissabte es compleixen 10 anys d'aquell triomf, una victòria que va demostrar que l'equip blaugrana era el millor del moment a Europa.

Aquell equip, que entrenava Xavi Pascual, va començar la temporada 2009-10 amb un balanç de 10-0 la fase regular superant rivals com el Fenerbahçe, la Cibona, el Zalgiris, l'Asvel Basket o el Montepaschi Siena. En el Top 16 els catalans van acabar també primers de grup amb un balanç de 5-1. Es van enfrontar al Maroussi, el Partizan i el Panathinaikos. En els quarts de final el Barça es va enfrontar al Reial Madrid, al qual va superar per 3-1. Els blaugranes van marxar de Barcelona amb 1-1 però a Madrid van guanyar els dos partits.

Una F4 inoblidable

I finalment va arribar la Final Four de París, un any després d'haver caigut a Berlín. L'equip ho va tenir sempre present i va eliminar a les semifinals el botxí del curs anterior, el CSKA de Moscou (64-54). En la gran final els homes de Pascual van ser molt superiors a l'Olympiacos i van aconseguir la segona Eurolliga després de guanyar per 86-68 el conjunt grec.

Va ser una temporada històrica a Europa amb 20 triomfs i tan sols dues derrotes. El Barça 2009-10 sempre serà recordat, així com tots els jugadors que van formar part de l'equip: Gianluca Basile, Jordi Trias, Ricky Rubio, Jaka Lakovic, Juan Carlos Navarro, Lubos Barton, Fran Vázquez, Boniface Ndong, Terence Morris, Víctor Sada, Erazem Lorbek, Pete Mickeal i Roger Grimau.

Especial: Revivim París

Amb motiu del desè aniversari de l'Eurolliga de París el Club ha reunit quatre dels grans protagonistes de l'equip campió. Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Roger Grimau i l'entrenador Xavi Pascual recorden, amb la direcció i presentació del comunicador Aleix Santacana, com van viure aquell triomf l'any 2010.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut