La Penya Blaugrana de Monells lidera la solidaritat de tota una població

La Penya Blaugrana de Monells lidera la solidaritat de tota una població

Les donacions de veïns i entitats de la Bisbal d’Empordà, i dels municipis propers,  reuneixen 14.000 € per a material tecnològic per a una residència geriàtrica

El moviment penyístic del FC Barcelona està demostrant de manera massiva la seva solidaritat en la lluita per superar i vèncer la Covid-19, amb un gran nombre d’accions destinades a aconseguir recursos econòmics o de material per donar-los a centres de salut del territori o al Banc dels Aliments.

Moltes penyes han sumat esforços amb la seva pròpia població i la seva implantació en el teixit social del territori és una de les claus que potencien moltes de les accions que s’estan duent a terme. Un clar exemple d’aquesta col·laboració amb la població ha estat la campanya promoguda per la Penya Blaugrana de Monells (Baix Empordà) amb l’objectiu de recaptar fons per aconseguir material tecnològic i informàtic per a la residència geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà. Al final de la campanya s’han recaptat 14.000 €, una xifra que ha sorprès els mateixos promotors de l’acció.

La iniciativa, que ha comptat amb el suport de tota la població de la Bisbal i de molts dels municipis del voltant, va iniciar-se a la penya, però l’èxit ha estat gràcies a la gent i a totes les entitats locals que hi han col·laborat, com reconeix el mateix president de la penya de Monells, Benet Cuyàs: “Nosaltres vam llançar la idea, però el mèrit de l’èxit de l’acció ha estat de tota la gent del carrer que ha fet la seva aportació, de les entitats, del cent per cent de de les associacions de la Bisbal i de tots els partits polítics de la població, així com de l’Ajuntament i dels pobles veïns, que també han volgut col·laborar”. Entre les entitats bisbalenques que han fet la seva donació a aquesta iniciativa es troba la Penya Barcelonista de la Bisbal d’Empordà, que d’aquesta manera també s’ha sumat a aquesta acció solidària.

Projector, altaveus i pantalla, per començar

Tot va començar quan els responsables de la penya de Monells van destinar 500 euros a la compra d’un projector, dos altaveus i una pantalla per a la residència, perquè els seus residents tinguessin més entreteniment en un període en el qual s’havien restringit les visites dels seus familiars.

Aquesta primera donació va ser divulgada a través de les xarxes socials i va despertar tant interès en el territori que els seus responsables van decidir ampliar la campanya i fer una crida a tota la població per efectuar una aportació econòmica al compte de la Penya, destinada a l’adquisició de material informàtic que pogués apropar els residents als seus familiars.

"A l'inici pensàvem que podríem oferir tres o quatre tauletes i amb això ja ens donàvem per satisfets, però la reacció de la gent ha estat esplèndida i entre tots hem aconseguit una xifra impensable. Veure la resposta de la gent ha estat realment emocionant", explica Cuyàs.

Amb les primeres aportacions ja s’ha anat adquirint diferent material com 10 tauletes, un ordinador o dotze auriculars amb micròfon incorporat, que ja estan sent utilitzats pels avis i àvies de la residència Zoilo Feliu per comunicar-se amb els seus familiars en aquests moments que no poden anar a visitar-los, tot i que de moment la residència no ha tingut cap afectat per la Covid-19.

Més aportacions, més material

Amb el creixement de l’import de les donacions fins els 14.000 € s’ha pogut gestionar la compra de més material per al geriàtric i també s’ha fet efectiva l’adquisició de sis butaques elèctriques per facilitar la comoditat des residents amb dificultat de mobilitat, així com la incorporació d’aparells de gimnàstica per a la gent gran o màquines especials per facilitar les tasques de manualitats efectuades pels residents.

Des de la residència municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà es mostren molt agraïts i satisfets per la col·laboració de totes aquelles persones o entitats que han participat en la iniciativa i expliquen que tot aquest material ajudarà molt el benestar de les 65 persones grans que es troben al centre.

La Penya Blaugrana de Monells té al voltant de 150 socis que són majoritàriament del seu municipi (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura) i de la Bisbal d’Empordà, població veïna i capital de la comarca del Baix Empordà. La penya de Monells és una entitat que s’implica amb un gran nombre de projectes solidaris i que cada any organitza una activitat popular destinada a recaptar fons per a la Marató de TV3.

gracies 3
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut