El Barça, se'n recorda dels petits

El Barça, se'n recorda dels petits

El 24 d'abril del 1924 es va celebrar un festival infantil on 15.000 nens van omplir més de dos terços del camp de les Corts

El FC Barcelona va organitzar el 24 d’abril del 1924 un festival infantil dedicat als nens i nenes dels col·legis humils de la ciutat, inclosos els interns de l’hospici i els petits malalts de l’Hospital Sant Joan de Déu. Uns 15.000 infants ompliren més de dos terços del camp de les Corts gràcies a aquesta lloable iniciativa de la Junta Directiva que encapçalava Enric Cardona.

Els nens s’ho van passar d’allò més bé. Primer presenciaren una exhibició d’atletisme i, com a plat fort, la disputa d’un matx entre dos equips del Barça, amb les figures de Sancho, Piera, Sagi, Alcántara... Tots excepte Samitier, que estava malalt. La cloenda havia de consistir en l’enlairament de vint-i-dos enormes globus de paper fi amb les cares de cadascun dels jugadors participants, però el fort vent va jugar una mala passada i els globus romangueren a terra, fets miques. Però tant era, perquè la festa fou un èxit. El Club, previsor, havia proveït als nens assistents amb bosses de berenar que contenien un entrepà, un paquetet de galetes fines i una taronja.

A més, el Barça va regalar un parell de càntirs decorats amb els colors blaugrana a cada escola, record de la diada. En definitiva, l’esdeveniment va ser un exemple de generositat i altruisme per part del FC Barcelona. A la sortida de la festa, un mestre, molt emocionat, va deixar caure una afortunada frase: «La millor prova de que el Barcelona és gran és que se’n recorda dels petits».

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut