“Em vaig sentir un privilegiat perquè vaig entrar a La Masia amb 12 anys i la meva il·lusió era poder arribar al primer equip”

“Em vaig sentir un privilegiat perquè vaig entrar a La Masia amb 12 anys i la meva il·lusió era poder arribar al primer equip”

Lluís Carreras rememora el seu debut a Primera Divisió, del qual es compleixen 27 anys

El 4 d’abril de 1993 és una data que de ben segur Lluís Carreras no oblidarà mai, i és que aquell dia va complir el somni que tot nen té quan arriba a les categories inferiors del FC Barcelona: jugar un partit de lliga al Camp Nou al costat dels seus referents. En aquella ocasió, l’equip blaugrana va guanyar per 3 gols a 0 al Logroñés i Carreras va entrar al minut 77 substituint Guillermo Amor. D’aquella nit afirma que “em vaig sentir un privilegiat perquè tenia 12 anys quan vaig entrar a La Masia i la meva il·lusió era poder arribar al primer equip”.

Tot i que Lluís Carreras ja havia debutat tres anys abans en partit oficial, en un partit de Supercopa d’Espanya contra el Real Madrid, una lesió el va apartar durant un temps dels terrenys de joc i a la temporada 1992-93 va poder tornar a jugar amb el primer equip. Carreras va compartir vestuari amb llegendes blaugrana com Hristo Stoichkov, Michael Laudrup o Guillermo Amor, dels qui en destaca una gran professionalitat: “al final, gent a la que jo admirava doncs es van acabar convertint en companys. Recordo molta professionalitat dins dels entrenaments. D’aquella etapa en tinc grans amistats”.

L’entrenador que el va fer debutar va ser Johan Cruyff, del qual en guarda un molt bon record: “el Johan amb els jugadors de la pedrera, o amb mi personalment, va tenir un tracte molt bo, em va ajudar moltíssim i va ser molt generós. M’ha marcat moltíssim tant a la meva carrera de jugador com posteriorment d’entrenador”. Actualment Carreras és membre de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona.

Mesos més tard, el FC Barcelona s’acabaria proclamant campió de lliga per tercer any consecutiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut