Pérez de Vargas: “Quan tornem ho agafarem amb moltes ganes”

Pérez de Vargas: “Quan tornem ho agafarem amb moltes ganes”

Després de tres setmanes de confinament, el porter blaugrana explica en una entrevista als mitjans del Club què està fent aquests dies a casa

Fa tres setmanes que el Barça d’handbol va fer el seu darrer entrenament d’equip, i des d’aleshores els jugadors i tècnics es mantenen confinats a casa, com la resta de ciutadans, a causa de l’estat de l’alarma pel Covid-19. Parlem amb Gonzalo Pérez de Vargas per saber com està passant aquests dies a casa, on s’entrena gairebé diàriament i on aprofita el temps per explotar els seus hobbies: cuina, series... i alguna o altra sorpresa. No et perdis l’entrevista exclusiva als mitjans del Club.

Com estan sent aquests dies a casa?

Si es té en compte que duem 21 dies tancats, ho portem bastant bé. Estic intentant aprofitar el temps en coses que normalment no puc fer per falta de temps. Seguim entrenant, també descansant, i estic molt atent a totes les notícies que van sortint. No sé si és bo o dolent, perquè hi ha tanta informació dels avenços de la pandèmia que de vegades es millor tancar la televisió i posar-te a fer una altra cosa.

Ho portes millor o pitjor del que esperaves?

Crec que ho porto millor, perquè des del moment en què vaig entendre que això seria més llarg dels que ens havien dit inicialment he intentat buscar alternatives per estar distret. Tinc la sensació que estic aprofitant el temps, els dies no se’m fan llargs, com pensava. Hi ha moltíssimes coses que enyoro, i aquesta situació ens fa adonar-nos del que tenim dia a dia i no valorem.

Què és el que més trobes a faltar del dia a dia?

Ara mateix poder sortir a fer un passeig. Surto al carrer una vegada cada dos dies per llençar les escombraries. En la urbanització on visc hi ha hagut algun cas de Covid-19, i des que ho van posar a l’ascensor quan sortim tenim la sensació de viure una pel·lícula o un videojoc. Trobo a faltar entrenar-me, prendre un cafè en una terrassa, anar a dinar a un restaurant que m’agradi... Tantes coses que donem per fetes i que quan ens les treuen ens adonem de com en som, de fràgils.

Explica’ns quins entrenaments estàs fent?

Hem anat canviant de rutina d’entrenaments, perquè les primeres que ens van enviar anaven destinades a un treball de manteniment amb la intenció de tornar aviat als entrenaments, però, pocs dies després, es va entendre que no seria així. En els darrers dies, veient que això s’allargaria, en els exercicis que ens va enviar el Roger (el preparador físic), la intensitat és una mica més baixa. Segueixo entrenant-me gairebé tots els dies i aprofito que la meva parella acaba de treballar cap a les 18 h per preparar el saló, que és l’espai més ampli que tenim a casa. He tingut la sort de tenir alguna eina com una goma, el TRX o una estoreta per poder entrenar-me. La idea és seguir el pla que ens envia el Roger o altres rutines. També estic aprofitant per practicar ioga per relaxar no només el cos, sinó també la ment.

La teva parella també és esportista (jugadora del Barça de bàsquet femení). Aprofiteu per entrenar-vos junts?

Sí, òbviament. La diferència és que per a elles, en principi, la Lliga no tornarà, o si torna queden molt pocs partits. El seu objectiu és mantenir-se en forma, en canvi, nosaltres hem d’arribar físicament bé a la represa de la competició. Ella està seguint els entrenaments que ens envia el Roger, ho aguanta bé, i diria que està més en forma que entrenant-se a bàsquet.

Estàs aprofitant les eines per fer videotrucades?

Sens dubte. Amb gent amb qui normalment et veus o parles per missatges, el fet de tenir més temps i saber que tothom és a casa ho facilita. Les videotrucades et donen l’oportunitat de parlar amb vells amics, i, a nivell familiar, fem una o dues trucades al dia amb els meus pares i la meva germana (des de Toledo). Amb aplicacions com el Zoom o el mateix Whatsapp pots trucar a grups i qui pot s’hi afegeix, i ho estem utilitzant molt. Sense Internet, sense Netflix o sense Facetime, això seria molt dur.

Estàs en contacte gairebé diàriament amb els teus companys. Qui creus que ho pot estar portant pitjor?

Penso que els que estan sols, sobretot els estrangers per ser lluny de casa i de la seva gent en dies així. És el cas de l’Aron (Pálmarsson) o del Kevin (Möller). L’altre dia els vaig escriure per saber com anaven. M’agradaria que, dins del que puguin, estiguin ocupats, tot i que en molts moments ho deuen estar passant malament. És complicat per a ells, però no hi ha cap altra opció.

Com t’imagines la tornada a la normalitat?

M’ho imagino amb molta alegria, amb ganes de tornar a estar junts, de tornar a fer els que ens agrada. Físicament necessitarem uns dies per tornar a familiaritzar-nos amb la pilota, amb la pista i amb els companys. És quelcom que ens falta, que trobem a faltar i ho agafarem amb moltes ganes.

Hem pogut veure a les teves xarxes socials que estàs dedicant temps a la cuina. Hi tens traça? T’agrada?

Ja de per sí m’agrada, i el fet de tenir temps, de ser a casa i no poder anar a restaurants fa aguditzar l’enginy. Segueixo moltes receptes d’Internet, de llibres o d’Instagram, i intento fer-ho amb el que tinc. Faig la compra en línia i quan m’arriben coses miro quines receptes puc fer.

Més enllà de l’entrenament i la cuina, què t’agrada fer? Pel·lícules, sèries, lectura...?

Intento fer una mica de tot. Tenim el costum de veure un o dos capítols de la sèrie que estiguem veient al final del dia; vam començar un puzle ben complicat fa una setmana; intento llegir una mica, i, a nivell esportiu, estic analitzant vídeos que ens han enviat per veure què podem millorar. També tinc aquí una guitarra que em van regalar fa anys i li he canviat les cordes. A partir d’aquí intentaré fer quelcom més, però és una cosa que m’agrada i que veig molt difícil.

Ens recomanes alguna sèrie?

Ara mateix estic veient Toy Boy. La setmana passada vam acabar Élite, i com que avui torna La casa de papel vam optar per aquesta, Toy Boy, perquè només té una temporada i crèiem que tindríem temps d’acabar-la abans que comencés La casa de papel. Aquestes les estem veient juntament amb la meva parella. Jo, pel meu compte i des de fa mesos, estava veient Peaky Blinders i vaig acabar en un moment la quarta temporada de Narcos, perquè em va agradar molt.

Queda anotat. Finalment, quin missatge enviaries als culers?

Que ens esperin i que estiguin al costat del Club en aquest moment tan complicat per a tothom. Tornarem i tenim ganes d’oferir-los un gran handbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut